Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 04

manoMUZIKA.lt pristato: Olandijos romantikas Wouteris Hamelis

Olandija. Tai šalis, kurioje žydi tulpės, dievinamas futbolas ir legaliai rūkoma marihuana. Dauguma mūsų, paprašius įvardinti tris „oranžinės“ šalies asociacijas, paminėtų būtent šiuos apibūdinimus. Tačiau muzika šioje šalyje taip pat reiškia labai daug, todėl džiaugiamės, galėdami pasidalinti dar vienu Amsterdamo talentu, kuris yra tikrai vertas jūsų dėmesio.
Wouteris Hamelis
Wouteris Hamelis / Asmeninio arch. nuotr.
Temos: 1 Muzika

Tai jaunas olandų atlikėjas Wouteris Hamelis, savo romantiškomis ir melodingomis dainomis primenantis tokio kalibro muzikantus, kaip Newtonas Faulkneris, Paolo Nutini, Jamesas Morrisonas. Laimėjęs ne vieną apdovanojimą, ir išleidęs du studijinius albumus, iš kurių abudu (tiek „Hamel“, tiek ir „Nobody’s Tune“) tapo platininiais gimtoje šalyje, muzikantas nusprendė trečią studijinį savo darbą prodiusuoti pats.

Taigi, atsisakęs „Benny Sings“ (taip, tai tas pats atlikėjas, kurį neseniai kalbino manoMUZIKA.lt) pagalbos, Wouteris Hamelis praėjusių metų rugsėjį išleido trečią studijinį diską „Lohengrin“. Tai akivaizdžiai jaučiasi ir muzikanto muzikoje, mat jei ankstesniuose dviejuose albumuose buvo galima nesunkiai identifikuoti „Benny Sings“ įtaka, tai paskutiniame  diske atlikėjas narsto šiltais akustinių garsų labirintais ir Timo („Benny Sings“ lyderio) įvardinta „Blue Light Soul“ muzika vyrauja nebe taip akivaizdžiai.

Dar daugiau lyrikos ir emocijos atlikėjo kūryboje neturėtų likti nepastebėta ir mūsų šalyje. Juolab, kad olando muziką pamėgo ne tik Olandijos bei kaimyniniai gyventojai, bet ir Japonija bei Pietų Korėja.

Tad manoMUZIKA.lt šiandien siūlo susipažinti su Romantiškuoju Olandu, kurio aksominis vokalas ir akustinė muzika turėtų sušildyti kiekvieną, kuriam net ir šiltesnės nei įprasta lietuviškos žiemos šaltukas kanda pakankamai stipriai.

VIDEO: Hamel Demise (official video)

VIDEO: Wouter Hamel - Zhavaronki (live recording)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai