Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 13

Mirė „Tvin Pykso“ garso takelio kūrėjas, kompozitorius Angelo Badalamenti

Mirė garsus kompozitorius Angelo Badalamenti, kūręs muziką žinomiems režisieriaus Davido Lyncho kino darbams kaip „Tvin Pyksas“ ir „Malholando kelias“. Muzikos kūrėjui buvo 85-eri, rašo leidinys „The Hollywood Reporter“.
Angelo Badalamenti
Angelo Badalamenti / www.angelo-badalamenti.com nuotr.
Temos: 2 Muzika Mirtis

Kompozitorius mirė sekmadienį savo namuose Linkolno parke, Naujajame Džersyje, leidiniui sakė jo dukterėčia Frances Badalamenti.

Muzikos kūrėjas per savo ilgą karjerą bendradarbiavo su beveik visų žanrų dainininkais: Nina Simone, Nancy Wilson, Shirley Bassey, Patti Austin, Davidu Bowie, Paulu McCartney, grupe „Pet Shop Boys“ ir t.t.

VIDEO: Soundtrack from Twin Peaks

Jis sukūrė pagrindinį muzikos takelį ABC serialui „Tvin Pyksas“, NBC serialui „Profiler“ ir „Bravo“ serialui „Inside the Actors Studio“, o 1992 m. vasaros žaidynių Barselonoje atidarymo ceremonijos metu jo sukurta „Torch Theme“ lydėjo liepsnojančią lankininko strėlę, kuri uždegė olimpinę ugnį.

1990 m. A.Badalamenti gavo „Grammy“ apdovanojimą už „Tvin Pyksui“ kurtą muziką ir tris „Emmy“ nominacijas už savo indėlį seriale. Serialo garso takelio albumas tapo auksiniu 25 šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas