Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 20

Mokytojų namų kiemelio scenoje pasiektas rekordas – scenoje uždainavo 16 tenorų

Agentūra "Factum" registravo pagerintą muzikinio sambūrio „Tenoriada“ rekordą. Po sėkmingo pirmojo „Tenoriados“ koncertinio pasirodymo birželio 30-ąją sumanytojas ir koncerto rengėjas operos solistas Vaidas Vyšniauskas sulaukė ne vieno pasiūlymo jį pakartoti, tad surengtas naujasis koncertas pranoko pirmąjį ir netgi jame pagerintas ankstesnis rekordas, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Vienoje scenoje – 16 tenorų
Vienoje scenoje – 16 tenorų / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Opera

Pritariant pučiamųjų orkestrui „Trimitas“, Vilniaus Mokytojų namų kiemelio scenoje 2020 m. liepos 19 d. vienu metu koncerte dalyvavo 16 įvairaus amžiaus ir brandos tenorų. Tai buvo daugiausia tenorų koncertas surengtas Lietuvoje.

Namisėdų laikotarpiu Algimanto Raudonikio kūrinys „Švelnumas“ buvo atliktas 19-os tenorų, jų vaizdo ir garso įrašus sujungus į bendrą visumą. Šis įrašas paskelbtas internete, paskatino V.Vyšniauską po griežto karantino surengti viešą tenorų koncertą gyvai.

Pažymėtina, kad pasirodymai su daugeliu atlikėjų Vaidui Vyšniauskui nėra naujiena. Jis Bostono (JAV) „Jordan hall“ salėje 2013 m. rugsėjo 15 d. kartu su kitais apie 200 atlikėjų – orkestrantais, choristais ir solistais atliko pagrindinį vaidmenį Rienziz Richardo Vagnerio 5 dalių, 16 veiksmų operoje „Rienzi“. Šis V.Vyšniausko dainavimas sceniniu vardu užsienyje Kristian Benedikt truko apie 4,5 val., o su pertraukomis apie 7 val. ir yra ilgiausiai Lietuvos atlikėjų trukusios operos dainavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas