Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 27

Mykolo Sopočkos hospisui skirtame labdaros koncerte „Šviesos giesmė“ sušvito bendrystė

Koncertų salėje „Organum“ nuskambėjo šventinis labdaros koncertas „Šviesos giesmė“, kuriame profesionalūs atlikėjai bei visas būrys renginio draugų savo muzikinėmis dovanomis kvietė prisidėti paremiant labai jautrią ir reikšmingą Pal. kun. Mykolo Sopočkos hospiso veiklą.
Vilniaus pal. kun. Mykolo Sopočkos hospisas
Vilniaus pal. kun. Mykolo Sopočkos hospisas / J.Bozerodskos nuotr.

Jame neatlygintinai yra teikiama profesionali medicininė, psichologinė, socialinė, dvasinė pagalba, priežiūra sunkiomis ir nepagydomomis ligomis sergantiems asmenims. Šie ypatingi namai, įkurti tik žmonių gerumo dėka, tampa itin reikalinga atrama su nelaime susidūrusių šeimų nariams – juose 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę gydytojai, slaugytojos, kineziterapiautai, psichologai, socialiniai darbuotojai, dvasininkai, savanoriai profesionalia pagalba bei rūpesčiu apgaubia tiek suaugusius, tiek vaikus, kuriems reikalinga priežiūra paskutinėje jų gyvenimo atkarpoje. Ligoniais rūpinamasi pagal jų sveikatos būklę: jų namuose arba hospiso stacionare.

Labdaringo koncerto „Šviesos giesmė“ iniciatorė Oksana Tiuchtij dėkojo visiems neatlygintinai prie koncerto prisidėjusiems atlikėjams, tarp kurių – Judita Leitaitė, Agnė Buškevičiūtė – Tumalavičienė, Justina Stankevič, ansamblis „UNITED Voices“, Artūras Plačenis, pianistai Paulius Matuzas, Dovilė Kardelytė, Zigmundas Klimaševskis, Canran Li, Pavilnio mokyklos vaikučiai, taip pat koncerto vedėjui Rimvydui Černiauskui, renginio koordinatorei Dianai Uzielaitei, Kalėdinei mugei suvenyrus dovanojusiom įmonėms „FL Deco“, „Friendly Toys“ ir visiems, kas prisijungė prie labdaringos iniciatyvos, skirtos palengvinti tokią prasmingą misiją vykdančio Pal. kun. Mykolo Sopočkos hospiso kasdienybę.

Daugiau apie remiamos organizacijos poreikį: Pal. kun. Mykolo Sopočkos hospiso teikiamos medicininės, psichologinės pagalbos, slaugos ir kitos paslaugos kainuoja 85000,00 Eur kas mėnesį – 40000,00 eurais hospisą remia Valstybė, o likusius 45000,00 eurus, tai yra daugiau nei pusę, hospisas turi rasti pats. Ir taip kas mėnesį. Pacientams ir jų šeimoms pagalba teikiama neatlygintinai, todėl tik gerų širdžių dėka hospisas turi galimybę toliau padėti žmonėms, savo gyvenimo trukmę skaičiuojantiems jau mėnesiais, savaitėmis, valandomis, o gal – ir minutėmis...

Prisidėti galite tiek įsitraukdami į hospiso veiklą ir tapdami savanoriais, tiek skirdami materialinę ar finansinę paramą. Pal. kun. Mykolo Sopočkos hospiso veiklą galite paremti pervesdami pinigus į šias sąskaitas:

Koncerto pasiklausyti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas