Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 26

Namuose jauskis kaip koncerte: muzikos gurmanams Vilniuje pristatyta „Hi-fi“ ir „Hi-end“ aparatūra

Spalio 19-20 dienomis Lietuvos melomanų širdis sudrebino Vilniuje vykusi „Hi-fi“ ir „Hi-end“ aparatūros paroda „AudioGourmet“. Muzikos aparatūros pristatymas „Radisson Blu“ viešbutyje buvo ypatingas – atskiruose kambariuose buvo galima ne tik iš arčiau susipažinti su technika ir išgirsti ekspertų patarimų renkantis geriausią aparatūrą namams, tačiau ir prisėdus pasimėgauti skirtingų žanrų aukščiausios kokybės muzikos įrašais.
„AudioGourmet“ paroda Vilniuje
„AudioGourmet“ paroda Vilniuje / Mindaugo Jokubausko nuotr.

Parodos organizatorius Mindaugas Jokubauskas džiaugėsi, kad kad 2013 m. parodą „Audiogourmet“ aplankė net 7 proc. daugiau žmonių nei 2011 m., ir buvo sulaukta daugybės svečių iš užsienio: klasikinės Indijos muzikos koncertui specialiai iš Rygos atvyko tabla instrumento meistras Eduardas Samersovas, į „ECM Lounge“ kambarį — „ECM Records“ atstovas iš Miuncheno Sandro Kancheli, į „Hi-Fi Centro“ kambarį — „Armour Group“ atstovas Davidas Jefferys iš Anglijos, į „Hi-End Collection“ kambarį kartu su aparatūra atvažiavo svečių iš Latvijos, o į lietuviškų kolonėlių gamintojo „AudioSolutions“ kambarį atvyko jo platintojas Rusijoje. 

Mindaugo Jokubausko nuotr./AudioGourmet paroda Vilniuje
Mindaugo Jokubausko nuotr./„AudioGourmet“ paroda Vilniuje

„Smagu, kad visi šių metų eksperimentai pasiteisino: pabandėme muzikos skambesio degustavimą sugretinti su kavos degustavimu, todėl paskaitai ir ragavimams pakvietėme kavos manufaktūros „Crooked Nose and Coffee Stories“ įkūrėją Emanuelį Ryklį bei ispaniškų „Ascaso“ espresso aparatų ir itališkos „Domingo“ espresso kavos importuotoją, aistringą kavos mėgėją Saulių Speičį — ir, ką jūs manote, muzikos mėgėjai abu juos buvo nuolat apspitę visos parodos metu“, – džiaugėsi M.Jokubauskas. 

Mindaugo Jokubausko nuotr./AudioGourmet paroda Vilniuje
Mindaugo Jokubausko nuotr./„AudioGourmet“ paroda Vilniuje

Ypatingo dėmesio sulaukė ir vinilo turgelis bei muzikos įrašų leidybos bendrovės „ECM Records“ kambarys – abu jie visą parodą buvo tiesiog apgulti, ir daugybė žmonių iš parodos išėjo nešini plokštele ar CD disku. 

„Gausybė muzikos ir nuostabi įrašo kokybė, slypinti kokybiškai išleistose vinilinėse plokštelėse paprastai nepalieka abejingų — užtenka visa tai įtikinamai pademonstruoti“, – įsitikinęs parodos organizatorius.

„Rūdninkų knygyno“ ir „ECM Records“ atstovas Lietuvoje Deimantas Vainilka neabejoja, kad ši paroda yra nuostabus įvykis Lietuvos padangėje. 

VIDEO: „AudioGourmet“

„Jei būtų mano valia, tokio pobūdžio renginiai būtų privalomi visiems kultūriškai išprususiems asmenims. Pakanka spoksoti į abejotiną kultūrą rodančius TV ekranus! Čia atėjusieji išvydo ne tik pačią įstabiausią audioaparatūrą, bet ir buvo pakonsultuoti muzikos klausimais, klausė „ECM Records“ atstovo paskaitos, dalyvavo indiškos muzikos koncerte“, – vardino D.Vainilka.

„Jei būtų mano valia, tokio pobūdžio renginiai būtų privalomi visiems kultūriškai išprususiems asmenims. Pakanka spoksoti į abejotiną kultūrą rodančius TV ekranus!“, – sakė D.Vainilka.

„Audiogourmet“ parodos lankytojai negailėjo gerų žodžių išskirtiniam renginiui. Pirmą kartą joje lankęsis Artur, pakvietimą laimėjęs „Rūdninkų knygyno“ skelbtame konkurse socialiniame tinkle „Facebook“, į parodą ėjo net dvi dienas. „Viskas buvo puiku“, – žavėjosi jis ir sakė, kad kitąmet norėtų išvysti dar daugiau eksponatų.

Rimvydas, apie „Audiogourmet“ sužinojęs naršydamas tinklapyje Gramofonas.lt, sakė, kad paroda buvo suorganizuota aukščiausiu įmanoma lygiu – pradedant rinktiniais muzikiniais įrašais, kuriuos buvo galima įsigyti vinilinių plokštelių turgelyje, ir baigiant iš kojų verčiančia audioaparatūra. 

Jam pritarė džiazu ir muzikos aparatūra besidomintis Vygandas, kuriam didžiausią įspūdį paliko „ECM Records“ kambarys ir „Audiokomponentų“ eksponuota aparatūra. „Puiki geros muzikos ir aparatūros sintezė“, – džiaugėsi lankytojas.

„Pastebėjau, kad parodoje besilankantys žmonės nori kokybės, tačiau ne visuomet žino, kaip ją surasti“, – sakė „Rūdninkų knygyno“ ir „ECM Records“ atstovas Lietuvoje D.Vainilka pridurdamas, kad būtent dėl to tikisi, jog „Audiogourmet“ vyks ir kitąmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento