Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 05 28

Paramos koncerte „Muzikinis linkėjimas“ – pagalba sergantiems vaikams

Šių metų birželio 6 d. (trečiadienį), 18 val. Taikomosios dailės muziejaus salėje (Arsenalo g. 3A, Vilnius) vyks paramos koncertas „Muzikinis linkėjimas“.
Labdaros koncertas „Muzikinis linkėjimas“
Labdaros koncertas „Muzikinis linkėjimas“ / "Rugutė" nuotr.

Tai renginys, kuriame atlikėjai dovanoja muziką klausytojams ir siunčia pačias nuoširdžiausias mintis vaikams, susidūrusiems su didžiausiu jų gyvenimo išbandymu – onkologine liga. Tikėdami, jog nuoširdūs palinkėjimai pildosi, jaunieji menininkai kviečia klausytojus į muzikos vakarą, kurio metu visos surinktos lėšos skiriamos labdaros ir paramos fondui  „Rugutė“ (www.rugute.lt).

Pirmasis „Muzikinio linkėjimo“ koncertas įvyko 2010-ųjų balandžio 24 d. Šv. Ignoto bažnyčios rūsio salėje. Vėsią pavasario pavakarę klausytojus džiugino klarnetų, smuikų, fortepijono ir kitų instrumentų garsai, renginio vedėjas pasakojo apie fondo „Rugutė“ veiklą.

Šių metų koncerte pasirodys ansamblis „Vilniaus klarnetai“, styginių kvartetas „Toto“, smuikininkė Dalia Kuznecovaitė, fleitininkė Simona Vaitkevičiūtė, gitaros atlikėjai Audrius Šerelis ir Edgar Korčuganov, pianistės Julija Sadaunykaitė ir Gerūta Griniūtė. Vakaro metu skambės J. S. Bach, J. Massenet, F. Chopin, J. Mouquet, E. Morricone, A. Piazzolla ir kitų kompozitorių kūriniai. Renginio vedėjas – aktorius Dominykas Vaitiekūnas.

„Muzikinio linkėjimo“ idėja gimė iš noro dalintis muzika, gyvenimo džiaugsmu ir teigiamomis mintimis su tais, kuriems šiuo metu labai reikia mūsų palaikymo ir padrąsinimo.
Renginyje skamba įvairių kompozitorių kūriniai, atliekami jaunųjų muzikų, besimokančių ar neseniai baigusių studijas.

Maloniai kviečiame visus prisidėti prie šio palinkėjimo ir padėti įžiebti didelę viltį vaikų širdelėse.

Apie labdaros ir paramos fondą „Rugutė“

Labdaros ir paramos fondą „Rugutė“ 2004 metais įkūrė Edita ir Dainoras Abrukauskai, netekę savo dukrelės Rugilės. Šio fondo tikslas – teikti labdarą vaikams, sergantiems ir sirgusiems piktybinėmis ligomis, jų šeimoms, bei remti onkologijos mokslo ir praktikos vystymą. Fondas kaupia teisinę, socialinę, medicininę informaciją, reikalingą žmonėms, auginantiems onkologinėmis ligomis sergančius vaikus, skatina su piktybinėmis ligomis susidūrusių šeimų bendravimą ir dalinimąsi patirtimi, bendradarbiauja su kitais šioje srityje dirbančiais Lietuvos ir užsienio fondais bei organizacijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas