Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasarį Vilniaus miesto ansamblis NIKO koncertuos prestižinėje „Tonhalle“ salėje Ciuriche

Neseniai kamerinėje Niujorko „Carnegie Hall“ salėje sėkmingai debiutavęs Vilniaus miesto ansamblis NIKO (meno vadovas Gediminas Gelgotas) netrukus pasirodys ir žymiojoje, dar 1895 metais paties Johanneso Brahmso inauguruotoje, Ciuricho koncertų salėje „Tonhalle“ (Šveicarija). Tai – ypatingos reikšmės renginys, kuriame NIKO koncertuos ir drauge su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru (meno vadovas Modestas Pitrėnas), rašoma pranešime spaudai.
Gediminas Gelgotas
Gediminas Gelgotas / Modesto Endriuškos nuotr.

„Tai yra didelės apimties muzikinis įvykis, labai džiaugiamės tuo. Išties, šios ypatingos galimybės ištakos siekia dar 2020 metus, kada nepabūgę siautusios pandemijos su NIKO muzikantais ryžomės skristi koncertuoti į Odesoje vykusį festivalį „Odessa Classics“. Regis, Odesos publika tai įvertino – užsimezgė graži draugystė su festivaliu, jo klausytojais ir festivalio vadovu Aleksejumi Botvinovu“, – pasakojo G.Gelgota.

2021-aisiais NIKO koncertuoti Odesoje buvo pakviesti darkart. Šįkart prie ansamblio G.Gelgotas pakvietė prisijungti ir Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą. „O vos prasidėjus karui iniciavau vieną „Odessa Classics“ festivalio koncertą surengti Vilniuje. Dabar šis festivalis, dėl karo vis dar negalintis vykti Ukrainoje, vyks ir Ciuriche“, – apie artėjančias gastroles pasakojo G.Gelgotas.

„Tai išties yra įkvepiantis prasmingo tarptautinio bendradarbiavimo su Ukrainos festivaliu „Odessa Classics“ ir visuomet kūrybingo ir produktyvaus bendradarbiavimo su Lietuvos nacionaline filharmonija rezultatas. Mes nepaprastai laukiame šio vakaro, esame dėkingi visiems, kurie padeda siekiant įgyvendinti šią iniciatyvą“,– teigė G.Gelgotas. Koncertas dalinai finansuojamas iš Kultūros ministerijos Nacionalinės programos lėšų.

Pats kompozitorius į šią salę sugrįžta beveik po dešimtmečio – 2015 metais būtent Ciuricho „Tonhalle“ salėje vyko G.Gelgoto kūrinio „Mountains. Waters. (Freedom)“ pasaulinė premjera. Tuomet koncerte Baltijos simfoniniam orkestrui dirigavo estų maestro Kristjanas Järvis. Kompozicija šioje salėje skambės ir balandžio ketvirtąją, atliekama NIKO ir Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro.

Programoje taip pat skambės ir J.Brahmso, B.Smetanos, A.Vivaldžio, M.Richterio, V.Silvestrovo muzika, o solisto partiją M.Pitrėno diriguojamame J.Brahmso koncerte fortepijonui ir orkestrui Nr. 1, d-moll, atliks pianistas Alejus Botvinovas. Apie artėjantį koncertą jau skelbia ir žymioji Šveicarijos koncertų salė.

Ansambliui NIKO tai bus jau aštuoniasdešimt septintosios koncertų gastrolės, ateinančiomis savaitėmis ansamblis koncertuos Latvijos ir Suomijos sostinių koncertų salėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas