Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 03

Penktadienį „Lizdą“ užtemdys industrinės elektronikos gurmanas „Low Jack“

Raudona tamsa ir skvarbiais dūmais užpildytos šokių aikštelės – tokią, dar iš 80-ųjų atkeliavusią atmosferą Lietuvos klubuose užtikti įmanoma išties retai. Jei neteko susipažinti su „DIKEMBED“ vakarėlių serija, minėto paveikslo vietiniams šokėjams galbūt net ir matyti neteko.
Low Jackas
Low Jackas / Asmeninis atlikėjo archyvas

Tiesa, šią klaidą ištaisyti galima jau šį penktadienį, kovo 4-ąją, Kauno bare „Lizdas“, kurio šviesas industriniais elektronikos garsais užtemdys prancūzas Low Jack.

Low Jack pseudonimu pasivadinęs, iš Handūro kilęs, Paryžiuje užaugęs prodiuseris bei didžėjus Philippe Hallais yra gerai žinomas industrinio skambesio gerbėjams: griežtus ir aštrius garsus Low Jack paverčia elektroninės muzikos mantromis, kurios nevalingai atsikartoja šokančių, besiklausančių mintyse bei judesiuose. Iš pirmo sąskambio triukšminga ir pankiška, iš antrojo – gana primityvų trance primenanti, afrikietiškomis stiliaus variacijomis išpildyta didžėjaus muzika yra tarsi atlikėjo prekės ženklas. Ir nors Low Jack nėra tokio skambesio veteranas, tačiau jo išskirtinis stilius – greitai atpažįstamas.

Dėl išties unikalaus elektroninės muzikos supratimo, gebėjimo savo atliekama muzika kas kartą palikti naują įspūdį, Low Jack buvo pastebėtas tokių garsių leidybinių kompanijų kaip L.I.E.S., The Trilogy Tapes, In Paradisum, Delsin. Ne vieną savo darbą išleidęs šiose garso įrašų studijose, atlikėjas nusprendė savo karjerą kiek praplėsti, tad Rinse FM radijo stotyje ėmė vesti laidą „No-Go Zones“ bei drauge su kolega kuruoti įrašų kompaniją „Editions Gravats“.

Jei imtumėte detaliau tyrinėti kiekvieną Low Jack veiklą, kaipmat pastebėtumėte pasikartojantį bruožą: tiek kuruojamoje įrašų kompanijoje, tiek atliekamoje didžėjaus muzikoje, tiek radijo laidoje neišgirsite to, kas pasirodytų pažįstama ar asociatyvu su jau „nutrintais“ garso takeliais. Didžėjus ir prodiuseris, naudodamasis savo kanalais, pasauliui transliuoja industrinės elektronikos klasikos pagrindais sukurtą, tačiau į nepaaiškinamą dažnį ar lygį perkeltą muziką.

Asmeninio atlikėjo archyvo nuotr./Rugilė ir Lukas Danys
Asmeninio atlikėjo archyvo nuotr./Rugilė ir Lukas Danys

Penktadienio naktį prie grotuvų į Low Jack palaikymo komandą „Lizde“ susiburs ir keletas vietinių, 80-ųjų pogrindžio tamsą, industrial, EBM, new beatmuzikinius atspalvius išpažįstančių didžėjų. Iš Kopenhagos grįžtantis kaunietis Lukas Danys reiverių kompanijose – ne naujokas: Lukas yra organizavęs vakarėlių tokiose netradicinėse laikinosios sostinės vietose kaip požeminė pėsčiųjų perėja ar erdvė prie apleisto, iki renginio mažai kam žinomo bunkerio.

Į vyrišką kompaniją prisijungia ir Vytenis, taip pat gerai žinomas Kauno veikėjas, palaikantis ypatingai artimus ryšius su grotuvais ir transliuojantis gilią elektroniką. O vyšnaite, papuošiančia trijulės kepamą vakarinę programą, tampa dama, kurios vardas jau kurį laiką sukasi Lietuvos naktinėtojų pasąmonėje ir klubų programose. Rugilės sielai ypač artima 80-ųjų new beat, italo disco įtaka, tad iš muzikinę programą papildysiančios merginos greičiausiai galima tikėtis nenuosaikios auksinių garso takelių retransliacijos.

Tiesa, kokioje dermėje susivienys visų keturių atlikėjų grojaraščiai – klausimas atviras. Tačiau tik iki penktadienio, kovo 4-osios „Lizde“. Po šios nakties neturėtų likti neatsakytų klausimų, kaip ir energijos po daugelį valandų truksiančios šokio terapijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento