Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuos operos žvaigždės Sondra Radvanovsky ir Piotr Beczała

Šių metų lapkričio 18 d. 19 val. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre įvyks išskirtinis gala koncertas – pirma kartą Lietuvoje pasirodys pasaulinio garso operos atlikėjai, Niujorko Metropolitan operos teatro žvaigždės – sopranas Sondra Radvanovsky (JAV/Kanada) ir tenoras Piotr Beczała (Lenkija), rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Pirmą kartą Lietuvoje koncertuos operos žvaigždės Sondra Radvanovsky ir Piotr Beczała
Pirmą kartą Lietuvoje koncertuos operos žvaigždės Sondra Radvanovsky ir Piotr Beczała / Organizatorių nuotr.

Vilniuje kartu su Kauno simfoniniu orkestru ir dirigentu Gianluca Marcianò (Italija) solistai pristatys specialiai šiam koncertui rengiamą garsiausių operos arijų ir duetų programą.

Kaip yra rašęs Gramophone, Sondra Radvanovsky užvaldo sceną tiek vokaliai, tiek dramatiškai. Operos scenoje ji išsiskiria ne tik talentu, bet ir repertuaro plotme – dėka ypatingo balso tembro, gylio bei dramatinio meistriškumo atlikėja per karjeros dešimtmečius yra sukūrusi daugybę ryškių ir dramaturgiškai skirtingų operos vaidmenų, įskaitant Rusalkos, Manon Lescaut, Toskos. Radvanovsky nuolat pasirodo svarbiausiuose pasaulio operos teatruose ir yra laikoma ryškiausia šių dienų Verdi kūrybos ir bel canto (iš it. kalbos išvertus – „gražaus dainavimo“) stiliaus interpretatorių.

Organizatorių nuotr./Pirmą kartą Lietuvoje koncertuos operos žvaigždės Sondra Radvanovsky ir Piotr Beczała
Organizatorių nuotr./Pirmą kartą Lietuvoje koncertuos operos žvaigždės Sondra Radvanovsky ir Piotr Beczała

Lenkų operos pasididžiavimas, lyrinis tenoras Piotr Beczała – vienas geidžiamiausių operos solistų šiandien. Jo vokalinis talentas, tembro spalva ir atsidavimas kiekvienam vaidmeniui vertinamas publikos ir kritikų Čikagoje, Milane, Niujorke, Berlyne, Vienoje, Zalcburge, Ciuriche, kur atlikėjas nuolat pasirodo. Beczała, kritikų vertinimu, tobulai valdo bel canto techniką, aprėpdamas tiek tyliausius bei subtiliausius arijų momentus, tiek pilno balso kulminacijas, tuo pačiu neprarasdamas nei išskirtinės vokalo spalvos nei muzikinės linijos.

Sondra Radvanovsky ir Piotr Beczała – ilgamečiai scenos partneriai ir artimi bičiuliai už jos ribų, kartu suvaidinę ne vieną įsimintiną operą bei surengę daugybę bendrų koncertų visame pasaulyje. Šiems atlikėjams scenoje pasirodant kartu jaučiama nesuvaidinta dermė, atsidavimas muzikai ir publikai bei ypatinga šiluma, nepaliekanti abejingų.

Šventiniame Gala koncerte Kauno simfoniniam orkestrui diriguos Lietuvos publikai pažįstamas italų maestro Gianluca Marcianò, garsėjantis ekspresyviu, dramatiniu stiliumi ir unikaliomis operinio žanro interpretacijomis. Koncerte skambės gražiausios arijos ir duetai iš Puccini, Giordano, Dvořák, Verdi operų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas