Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 22

Pirmasis naujų grupių konkurso „Garažas 2013“ pusfinalis: į finalą pateko „Electirc Lady“ ir „Muzika, kuri gimė vakar“

Vasario 20 d. Vilniuje esančiame muzikos klube „Tamsta“ įvyko pirmasis „Garažas 2013“ pusfinalis, kuriame rungėsi šešios naujos, mažai žinomos arba dar neatrastos grupės. Jos varžėsi dėl komisijos ir renginio svečių simpatijų.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Muzikinio klubo „Tamsta“nuotr.
Temos: 1 Garažas

Šiemet su nauja jėga grįžtančios muzikalumo varžybos ir vėl siūlo erdvę jauniems žmonėms, turintiems muzikinių talentų. Prieš kompetentingą muzikantų, muzikos apžvalgininkų ir įvairių sričių muzikos žinovų komisiją stos jaunuoliai, norintys iš garažų, rūsių ir ankštų repeticijų salių išeiti į platesnes erdves ir sulaukti klausytojų pripažinimo.

Kiti pusfinaliai vyks vasario 27, kovo 6 ir 13 dienomis, o didysis „Garažas 2013“ finalas įvyks kovo 28-ąją dieną.

Pirmajame pusfinalyje pirmoji pasirodė jau du metus muzikuojanti grupė iš Vilniaus – Kazam. Šią grupę gyvai grojant girdėjau ir ankščiau, tad ko tikėjausi – tą ant scenos ir išvydau: keturi entuziastingi vaikinai, save priskiriantys indie rock muzikos stiliui sugrojo dvi savo kūrybos dainas, išjudino kiek nekantriai trypiančius ir konkurso pradžios laukiančius žiūrovus. Dauguma linkčiojo į taktą, grupės gitaristas Lukas smagiai įsijautęs grojo savo partiją ir rodėsi, jog publikai patinka. O tai, kad vaikinams pavyko, įrodė gausūs aplodismentai jiems baigus savo pasirodymą.

Muzika, kuri gimė vakar – kiek gausesnė kompanija su mergina vokaliste priešaky. Grupės sudėtyje – žinomi veidai ir patirties jau turintys muzikantai. Dvejojau, ar man patiks, nes žinojau apie juos viso labo tai, jog jie groja lietuvišką estrados klasiką, daugeliui žinomas lietuvių kompozitorių dainas. Pasirodymo metu jautėsi ir džiazo priemaišų (gal tokį įspūdį suteikė saksofonas), bet vakar gimusi muzika klausėsi puikiai. Ant scenos jie atrodė profesionaliai, merginos vokalas buvo stiprus ir po jų pasirodymo supratau, kad tai bus vieni iš vakaro favoritų.

VIDEO: Grupė „Muzika, kuri gimė vakar“

Dar vieni dalyviai – Electric Lady. Vokalistas pristatydamas grupę minėjo, jog pavadinimą inspiravo Jimi Hendrix‘as. Grupės aprašymas nurodo, jog jie nenori būti siejami ir nepriskiria savęs prie klasikinio roko ištakų, bet, kaip bebūtų, Hendrix'o įtaka grojant tikrai jautėsi. Galiu tvirtai pasakyti, kad mokėčiau pinigus už jų muziką, nes jie man – šio vakaro atradimas. „Electric Lady“ grupės vaikinai pirmojo pusfinalio vakarą pelnė daugiausia „Tamsta“ muzikos klube susirinkusių klausytojų šūksnių.

VIDEO: Grupė „Electirc Lady“

Da‘Frontin – tai soul, funk ir R&B mišinys. Grupė ant scenos jautėsi tvirtai, jos nariai – teatrališki ir profesionaliai grojantys jauni muzikantai. Ir komisija, ir klausytojai juos įvertino teigiamai, tačiau jie nublanko prieš kitus pirmojo pusfinalio dalyvius.

The Flow – visiškai nauja alternative rock stiliaus muziką atliekanti grupė iš Vilniaus. Šį vakarą grupei koją pakišo arba jaudulys, arba patirties stoka. Svarbu paminėti – problemos su garsu taip pat sukėlė nepatogumų, nes vokalą užgožė instrumentuotė. Nepaisant to, grupę publika pasitiko teigiamai ir įvertino gerai. Manau, jog ši grupė turi potencialo.

Paskutinės scenoje laukėme Liepos Maknavičiūtės. Maniau, jog pasirodymą atliks viena atlikėja, tačiau ant scenos išvydome Liepą su grupe. Mergina tikino, jog beveik visada groja viena, tačiau „Garažas“ – viena iš išimčių. Dalis publikos teigė, jog Liepos pasirodymas buvo monotoniškas, bet su šiuo teiginiu nesutikčiau – tiesiog groti paskutiniam visada sunkiausia, nes klausytojai išsiblaškę, juos nustebinti ir pritraukti dėmesį vis sunkiau. Pagyrų jaunajai atlikėjai negailėjo komisijos nariai, pažymėję jos profesionalumą.

Pasibaigus visiems pasirodymams vyko balsavimas: klausytojų ir komisijos balsai buvo skaičiuojami taip – vienas komisijos balsas prilyginamas dešimčiai lankytojų balsų.

Komisijos nuomonė:

1. Muzika, kuri gimė vakar
2. Electric Lady
3. Liepa Maknavičiūtė.

Vakaro svečiai savo balsus paskirstė kiek kitaip:

1. Electric Lady
2. The Flow
3. Kazam.

Susumavus komisijos narių ir klausytojų balsus pirmąjį pusfinalį laimėjo ir surinko 460 taškų – „Electric Lady“, o antrą vietą užėmė „Muzika, kuri gimė vakar“, pelniusi taip pat solidžius skaičius – 283.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai