Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 12

Pristatomas filmo „Čia buvo Saša“ garso takelis

Gruodžio 12 dieną oficialiai pristatomas garso takelis filmui „Čia buvo Saša“. Pauliaus Kilbausko ir Vyginto Kisevičiaus sukurta muzika išleidžiamas riboto tiražo vinilinės plokštelės pavidalu nepriklausomoje leidykloje „Suru Records“.
Albumo viršelis
Albumo viršelis
Temos: 2 Muzika Kinas

Ernesto Jankausko režisuota juosta – tai nuoširdi ir asmeniška trejus metus kurta istorija, pasakojanti apie porą, kuri nusprendžia įsivaikinti, tačiau vietoj išsvajotos mažos mergaitės jiems pasiūlomas paauglys berniukas.

VIDEO: „Čia buvo Saša“

Ieškodami tinkamo sprendimo filmui „Čia buvo Saša“, kompozitoriai nutarė apsiriboti tik dviem instrumentais – preparuotu Riga pianinu ir analoginiu sintezatoriumi Korg MS-10. Toks nestandartinis sprendimas leido subtiliai ir konceptualiai paryškinti pagrindinės filmo herojės charakterį ir nuotaikas, tuo pačiu suteikiant filmui papildomą išskirtinę spalvą.

VIDEO: „ČIa buvo Saša“

Filmo kompozitoriai pastaraisiais metais dirbo prie tokių sėkmingų lietuviškų filmų kaip „Redirected“, „Lošėjas“, „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“, „Šokantis kirminas“, „Radviliada“, „Alkofutbolas“ ir kt. Už muziką filmui „Lošėjas“ Paulius Kilbauskas kartu su Domu Strupinsku buvo apdovanoti „Sidabrine gerve“.

Narvydo Naujalio nuotr./Paulius Kilbauskas ir Vygintas Kisevičius
Narvydo Naujalio nuotr./Paulius Kilbauskas ir Vygintas Kisevičius

Lapkričio pabaigoje „Čia buvo Saša“ debiutavo Talino „Black Nights“ kino festivalio konkursinėje programoje. Filmo premjera Lietuvoje numatoma 2019-ųjų rudenį.

VIDEO: Filmo „Čia buvo Saša“ anonsas

„Čia buvo Saša“ garso takelio plokštelės pristatymas įvyks gruodžio 15 dieną, 15 valandą Rūdninkų knygyne. Pristatymo metu filmo kompozitorius ir režisierių kalbins muzikos žurnalistas Ramūnas Zilnys.

Įėjimas laisvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas