Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 24

Rekomendacija: „Sleep Party People“

„Sleep Party People“ yra Briano Batzo, danų multi-instrumentalisto iš Kopenhagos, kūrybos vaisius, išskleidęs žiedus 2008-aisiais. Praėjo vos keleri metai ir dabar „Sleep Party People“ laikomas vienu įdomiausių projektų Europos alternatyviosios elektronikos scenoje.
„Sleep Party People“
„Sleep Party People“ / Grupės archyvo nuotr.
Temos: 2 Muzika Danija

„Sleep Party People“ yra shoegaze ir dream pop elektronikos pobūdžio muzikinis projektas. Išleisti du albumai: debiutinis, pavadintas tiesiog „Sleep Party People“, pasirodė 2011 m., o antrasis – „We Were Drifting on a Sad Song“ – išėjo 2012 m.

Gyvi pasirodymai – itin ekspresyvūs. Juose Batzui talkina nuosava muzikantų armija: Kasparas Kaae, Jacobas Høegh, Askas Bockas, Casperas Hegstrupas, Andersas Stigas Mølleris, Hansas Hvidbergas, Peras Lyhne, Rasmusas Lindahlis, Line Feldingas, Johnas Greany ir Frederikas Thybo.

„Sleep Party People“ turi susikūrę unikalų sceninį įvaizdį: visi grupės nariai dėvi smalos juodumo megztinius su kapišonais ir baltas kaukes su kiškių ausimis. Tad grupės koncertai yra hipnotizuojantis mistinės atmosferos ir estetinio malonumo ausims bei akims derinys.

VIDEO: Sleep Party People | I'm Not Human At All

„Sleep Party People“ kūrinių pagrindas – svajingas, efektų „primaitintas“ sintezatorius, kuris kartkartėmis dar prabyla klasikinio fortepijono balsu.

Šen ar ten pasirodo gitara: ji gali ramiai ir užtikrintai berti gaidas, gali ilgai tįsti svajose, o gali pankuoti akordais.

Ritmas retai kada atlieka svarbų vaidmenį, dažniau plaukioja ambient ūkuose, bet kitais atvejais yra spartus ir monotoniškas, nors šokiams visgi kiek per lėtas.

Melodijos dažniausiai minorinės, nuotaika melancholiška, oneiriška (sapninga). Tai greičiau kontempliatyvi elektronika. Bet ji yra prisodrinta tokių „cinkelių“, kad bendras įspūdis vis tiek nevienareikšmiškas.

Antai esminis „Sleep Party People“ skambesio bruožas yra žaismingas, efektų iškraipytas aukšto registro vokalas, kuris savo laiku ir sužadino Batzui asociacijas su skeltalūpiais ilgaausiais, tarsi tai jie dainuotų. Kartą išgirdęs tokį vokalą, jau niekad nepamirši.

VIDEO: Sleep Party People | We Were Drifting on a Sad Song

Visa ši makabriška košė buvo taikliai apibūdinta vieno amerikiečių tinklaraštininko: „Jei mėnuly būtų paplūdimys, tai būtų ta muzika, kurios klausytųsi meniški astronautai, dėvintys kombinezonus triušių veidais ir gurkšnojantys kosminius kokteilius.“

Kosminių kurortų atsiradimas, regis, dar užtruks, užtat „Sleep Party People“ pripažinimas tolydžio auga. Grupė nuolat koncertuoja Europoje, Tolimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Amerikoje. Vadinasi, susidomėjimas tokio pobūdžio alternatyviąja elektronika šiuo metu didelis.

Karštai rekomenduoju.

 

„Sleep Party People“ diskografija:

2011 – Sleep Party People LP

2012 – We Were Drifting on a Sad Song LP

 

„Sleep Party People“ pagalvės internete:

https://soundcloud.com/brianbatz

https://www.facebook.com/sleeppartypeople

https://twitter.com/sleepartypeople

http://sleepartypeople.tumblr.com/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?