Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 15

Romantiškos bossa novos skambesiai pasitiko mylinčius

Mylimi, mylintys ir norintys mylėti Šv. Valentino dienos išvakarėse sugūžėjo į romantiškai jaukią Šv. Kotrynos bažnyčią. Meile muzikai, žmogui, pasauliui dalijosi romantiškoji džiazo puoselėtoja Giedrė Kilčiauskienė su džiazo virtuozų grupe. Koncerte skambėjo bossa novos ritmai, kupini polėkio, žavesio ir lengvumo, praneša renginio organizatorius „Auksiniai Renginiai“.
Giedrė Kilčiauskienė
Giedrė Kilčiauskienė / Natūrali fotografija-Gabrielius Jauniškis nuotr.

Prieš daugiau nei metus laiko nuvilnijusi bossa novų programa klausytojus privertė ilgėtis anuomet skambėjusių lengvų ir svajingų kūrinių. Tai paliudijo smalsių žvilgsnių pripildyta pilnutėlė koncertų salė. Giedrė su geriausiais Lietuvos džiazmenais dar kartą pristatė romantinės bossa novos prisodrintą vakarą. Sakoma, kad meilei nesvarbu amžius, kalbos barjerai ir jokie atstumai.

Nors koncerte skambėjo kūriniai portugalų, prancūzų bei kitomis kalbomis, diskomforto nebūta. Muzika, universali kalba, o Giedrės nuoširdumas bei įvairiaspalvė jausmų, emocijų gama, balso vingrybės leido žiūrovams įsivaizduoti, apie ką yra dainuojama ir kalbama kūriniuose. Programa balansavo nuo lyriškų meilės šnabždesių iki energingų, pavasariško atgimimo kupinų kūrinių.

Koncerte skambėjo nuostabaus grožio penkiolikametei mergaitei skirtoji „The Girl from Ipanema“, vylinga, į nuostabų Rio de Žaneiro kalną pakelianti žvilgsnį „Corcovado“, atlaidaus liūdesio persmelkta „Triste“. Koncerte klausytojas išgirdo muzikos ir meilės paralelę brėžiančią „Desafinado“, meilės prisipažinimą „Dindi“ – šie Antonijaus Karlo Žobimo kūrybos perlai, sudarę koncerto programos branduolį, pavertė brazilų muziką viena geidžiamiausių visame pasaulyje.

Natūrali fotografija-Gabrielius Jauniškis nuotr./Giedrė Kilčiauskienė
Natūrali fotografija-Gabrielius Jauniškis nuotr./Giedrė Kilčiauskienė

Atlikėja nepabūgo pilnutėlei salei prisipažinti, kad nesureikšmina Šv. Valentino dienos. Pasak jos, mylėti reikia kasdien, nes to mūsų pasaulyje labai trūksta. Spinduliuojanti energija, šypsena ir šiluma atlikėja kūrė šventišką ir jaukią atmosferą. Giedrė dar kartą pagrindė visus jos vardui taikomus epitetus: talentinga, charizmatiška, virtuoziška. Be abejonės, svarbią žymę koncerte paliko ir fortepijono virtuozas Andrej Polevikov, būgnininkas Darius Rudis bei kontraboso meistras Vytis Nivinskas. Keliolikos metų patirtis scenoje ir tarpusavio bendradarbiavimas paliko žymę kvarteto koncerte. Renginyje ypač išryškėjo muzikantų susigrojimas, bendravimas scenoje, tarpusavio sąveika. Kiekvienas ištartas žodis bei išgautas skambesys aidėjo aiškiai ir užtikrintai.

Nepaisant drąsaus ir užtikrinto atlikimo, Giedrė prisipažino, jog tą vakarą vienas salėje sėdėjęs žmogus jos širdį privertė plakti smarkiau ir dar labiau pajausti už koncertą ant atlikėjo pečių gulančią atsakomybę. Koncerte lankėsi atlikėjos mama, todėl nenuostabu, jog ir jaudulys buvo stipresnis. Pasirodymas dalyvaujant bene brangiausiam žmogui pasaulyje visuomet turi dar didesnį nei įprasta svorį, o tuo pat metu ir malonumą.

Viskas vyko gyvai, atvirai nuoširdžiai. Muzika sklido iš širdies į širdį, visą dėmesį atiduodant klausytojams. Šio džiazo kvarteto pasirodymas davė puikią pradžią meilės kupinam Šv. Valentino savaitgaliui. Puikūs, pagyrų nestokojantys klausytojų atsiliepimai neleidžia suklysti, kad bossa novos ir virtuoziškumas, gyvas jausmas scenoje publikos tampa vis labiau vertinami bei mėgstami. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento