Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 29

Rūta Šepetys susitiks su skaitytojais Klaipėdoje

Kovo 1-2 dienomis LCC tarptautiniame universitete svečiuosis šių metų Vilniaus knygų mugės garbės viešnia, lietuvių kilmės rašytoja iš JAV Rūta Šepetys (pasirašo Ruta Sepetys).
Rūta Šepetys
Rūta Šepetys / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Pastaraisiais mėnesiais jos vardas tapo žinomas visame pasaulyje dėl įspūdingos debiutinio romano „Tarp pilkų debesų“ sėkmės ir ją lydėjusios apdovanojimų gausos. Romanu jau susidomėjo ir Holivudo kino kompanijos, kurios ketina istoriją apie ištremtos lietuvių šeimos tragediją ir išgyvendimus Sibire Antrojo pasaulinio karo metais kurti kino juostą. 

Išskirtinio vizito LCC metu literatūros žvaigždė, kurios pirmoji knyga išversta į 26 pasaulio kalbas ir pateko į „New York Times“ bestselerių dešimtuką, padarys kelias prezentacijas LCC bendruomenei ir miesto vidurinių mokyklų moksleiviams. Tuo tarpu literatūrai neabejingi miestiečiai į atvirą susitikimą su garsia rašytoja kviečiami kovo 1 d., 17 val., į LCC Neufeld auditoriją (Kretingos g. 36). Renginio metu R.Šepetys ne tik papasakos kaip gimė romanas apie lietuvių tremtį, bet ir atsakys į klausimus bei pasirašys knygose. Pristatymas vyks su vertimu į lietuvių kalbą.

LCC ypatingas simpatijas jaučianti autorė universitete liks ir kitą dieną – kovo 2-ąją ji teisėjaus tradiciniame respublikiniame jaunųjų oratorių konkurse, kuris rengiamas jau 15-ąjį kartą.

Pastaruosius devynerius metus konkursą organizuoja LCC, į jį iš visos Lietuvos mokyklų kasmet suvažiuoja dešimtys iškalba apdovanotų 16-20 metų jaunų žmonių ir jų mokytojų. Kaip ir kasmet, nacionalinio konkurso etapo nugalėtojas atstovaus Lietuvai gegužę vyksiančiame tarptautiniame konkurso finale Londone. Šį penktadienį į LCC atvykę jaunuoliai bandys komisiją pavergti kalbomis, kurių tema – „Jaunystės išmintis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai