Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 02 01

„Serenados mylėti“ su Neda ir P.Vyšniausku kvies mėgautis 1950-ųjų Niujorko džiazu

Vasario 14, Meilės dieną, „Serenados mylėti“ kvies mėgautis 1950-ųjų Niujorko džiazu ir impresionistine klasikos romantika.
Neda Malūnavičiūtė
Neda Malūnavičiūtė / Ligitos Vaitkutės nuotr.

Vasario 14 dieną renesansinėje Valdovų rūmų salėje jaunų muzikos profesionalų orkestras, vadovaujamas jaunosios kartos dirigento Ričardo Šumilos, ir džiazo grupė kartu su garsiausiu Lietuvos saksofonininku Petru

Ligita.Vaitkute.FotoNUOTYKIS/Neda Malūnavičiūtė
Ligita.Vaitkute.FotoNUOTYKIS/Neda Malūnavičiūtė

Vyšniausku bei džiazuojančia Neda Malūnavičiūte, dovanos tikrą klasikos ir džiazo muzikos puotą – koncertą, skirtą meilės dienai. 

Jaukioje menėje, išpuoštoje senaisiais XVI-XVIII a. LDK gobelinais, įsitaisiusių žmonių ausis glostys gyva muzika – gerai žinomi džiazo standartai ir kerinčios improvizacijos bei amžinoji klasika, atliekama Petro Vyšniausko ir Nedos Malūnavičiūtės kartu su Jaunimo kameriniu orkestru, kurį įvairiems projektams („Saksofono serenados“, „Muzika kaip kinas“) suburia Auksinio kryžiaus laimėtojas, maestro Gintaro Rinkevičiaus mokinys Ričardas Šumila, dirbantis su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru bei asistuojantis ir diriguojantis „Vilniaus miesto operos“ („bohemiečių“) pastatymams.

„Koncertas yra neeilinis ir unikalus tuo, kad Lietuvoje nėra tokios srovės koncertų. Tai ne tik žinoma klasika, bet ir 1950-ųjų metų muzika su styginiais ir džiazo grupe”, pasakoja džiazo kūrėjas P.Vyšniauskas. 

A. Balteno nuotr./Petras Vyšniauskas
A. Balteno nuotr./Petras Vyšniauskas

Skambės Maurice‘o Ravelio, Igorio Stravinskio, Gabrielio Fauré, Samuelio Barberio, Ennio Moriccone, Vidmanto Bartulio kūriniai ir džiazo legendos Charlie Parkerio įkvėpti standartai, kaip I'll Remember April, Autumn in New York, Just Friends, Laura, Summertime ir kt.

Lietuvos džiazo vokalistė N. Malūnavičiūtė vėl dainuos prieš daugiau nei dvidešimt metų atliktą titulinę filmo „Džiazas“ dainą „Toli toli“, o saksofoną, kaip ir originaliame kino įraše 1992 metais, pūs muzikas virtuozas P. Vyšniauskas. Be to, klausytojai taip pat turės galimybę išgirsti filmo „Mano vaikystės ruduo“ muzikos ištrauką, kurtą V. Ganelino.  

„Džiaugiuosi, kad prie orkestro ir džiazo grupės jungiasi ir Neda – taip malonu girdėti jos nuostabų moterišką vokalą.

Tiesa, Neda ne tik dainuos, bet prie Petro saksofono derins ir savo fleitą“, šypsosi dirigentas R. Šumila,

R.Baltakio nuot./Ričardas Šumila
R.Baltakio nuot./Ričardas Šumila

nekantriai laukdamas vasario vidurio. 

Vasario 14 d. Valdovų rūmuose aukščiausios prabos muzikantai kvies po vieną ir po du švęsti gyvenimą kuriančią Meilę – mylėti ir klausytis širdimi, pailsėti ir mėgautis ypatingu vakaru, liejantis svaiginančiai muzikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas