Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 06

Šv.Kotrynos bažnyčioje – Italiją šlovinančios muzikos koncertas

Birželio 7 dieną, ketvirtadienį, Šv.Kotrynos bažnyčioje vyks kamerinės muzikos koncertas „Italija – operos lopšys“, skirtas Italijos Respublikos dienai paminėti (Italija paskelbta Respublika 1946 metais, birželio 2 dieną). Šia proga, Italų kultūros instituto kvietimu, sostinę aplankys ansamblis „I Bricconcello“: Simonia Miletic (sopranas), Leonardo De Lisi (tenoras), Pierluigi Ruggiero (violončelė) ir Lucrezia Proietti (fortepijonas).
Italų ansamblis „I Bricconcello“
Italų ansamblis „I Bricconcello“
Temos: 1 Italija

Italija teisėtai didžiuojasi pasauliui davusi operą. Dar XVI amžiaus pabaigoje grupė Florencijos didikų – menininkų, mokslininkų – panoro išlaisvinti muziką iš viduramžių painiavos bei atgaivinti graikų dramose vyravusią aiškumo dvasią. Tad vokalo meną sujungė su dramos pasakojimu ir taip gimė pirmoji opera (Jacopo Peri „Dafnė“).

Ji greitai susilaukė didelio pasisekimo, o kūrėjai išgarsėjo visoje Europoje. Iš kartos į kartą besitęsiantį italų operos tarptautinį pripažinimą įtvirtino garsūs kompozitoriai: G. Rossini, G. Donizetti, V. Bellini, gebėję kurti grakščias, išraiškingas melodijas ir puikiai išmanę „gražaus dainavimo“ meną (it. bel canto). Kūrybines aistras kurstė ir temperamentinga publika, beatodairiškai šlovindama savo operos žvaigždes. Tad  kompozitoriai lenktyniavo, rašydami kūrinį po kūrinio, kur dėmesys buvo telkiamas ne tik į siužetą, bet ir į galimybes pademonstruoti efektingus vokalinius sugebėjimus (G. Rossini „Sevilijos kirpėjas“, „Šarka vagilė“; G. Donizetti „Meilės eliksyras“, „Liučija di Lamermur“; V. Bellini „Norma“, „Puritonai“ ir kt.).   

Koncerte skambėsiančias G. Rossini, G. Donizetti, V. Bellini ir G.Verdi operų ištraukas atliks Simonia Miletic bei Leonardo De Lisi, lydimi jautraus bei subtilaus fortepijono ir violončelės pritarimo.   

Kamerinio ansamblio „I Bricconcello“ koncertas „Italija – operos lopšys“ vyks birželio 7 dieną 19 valandą Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30, Vilnius)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai