Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 20

Svarstote vesti vaiką į muzikos būrelį ar patys lankyti chorą? Specialistė atskleidė, kodėl verta į tai investuoti

„Muzika yra dalis mūsų gyvenimo, o muzikinis ugdymas prisideda prie asmenybės raidos ir nulemia svarbius faktorius, kurie, tartum pamatas, išlieka visą gyvenimą“, – teigia meno daktarė, Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos mokytoja, koncertmeisterė Agnė Jurkūnienė.
Muzikinis mokymas
Muzikinis mokymas / 15min koliažas

Gausybė mokslinių tyrimų rodo, kad muzikos klausymasis, dainavimas bei grojimas teikia daugybę pažintinės, emocinės ir socialinės naudos, taip pat yra susijęs su mokymusi, kūrybiškumu ir kasdieniame gyvenime reikšmingais įgūdžiais, formuojančiais jautrų, dėmesingą ir socialiai atsakingą žmogų.

Pastaruoju metu psichologai nemažai kalba apie po pandemijos smarkiai išaugusį vaikų bei jaunuolių pagalbos poreikį: yra susidariusios nemažos eilės, o specialistų itin trūksta. Gal čia į pagalbą galėtų ateiti muzika?

Artėjant naujiems mokslo metams su muzikos specialiste ir pedagoge Agne pasikalbėjome apie muzikinį ugdymą ir mūsų švietimo sistemą, fizinį bei dvasinį žmogaus vystymąsi, muzikos pamokas gyvenimo kelyje ir ar visada įmanoma nuo ausies „nukrapštyti“ dramblį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas