Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 30

Tarptautinę džiazo dieną Klaipėdoje uždžiazavo net gėlės

Pilies džiazo festivaliu garsėjanti Klaipėda tarptautinę džiazo dieną pažymi ypač originaliai. Pilies uostelyje išdygo džiazuojančių gėlių instaliacija.
Meninė instaliacija „Jazz“
Meninė instaliacija „Jazz“ / L.Sėlenienės nuotr.

2,5 metrų aukščio ir beveik 10 metrų ilgio meninė-floristinė kompozicija pavadinta „Jazz“. Venas iš meninės instaliacijos autorių  – floristas ir stilistas Mantas Petruškevičius. Aplink metalo plastikos meistro Ryčio Zenkevičius sukurtą konstrukciją  saulėtą pavasario dieną pražydo apie 2 tūkst.„Avalanche“ rūšies rožių žiedų.

Viliamasi, kad įspūdingo dydžio „Jazz“ raidės uostamiestį puoš iki pat birželio pirmąjį savaitgalį Kruizinių laivų terminale vyksiančio Klaipėdos pilies džiazo festivalio, o gal net ir ilgiau. 

Tarptautinė džiazo diena, globojama UNESCO, visame pasaulyje minima kiekvienų metų balandžio 30 d. Šia diena siekiama ne tik skatinti kultūrų tarpusavio supratimą, dialogą ir toleranciją, lyčių lygybę, bet ir informuoti visuomenę apie džiazo muzikos vaidmenį skleidžiant ir puoselėjant visuotines vertybes.

Praėjusiais metais tarptautinė Džiazo diena iš viso minėta 196 pasaulio šalyse. Be Klaipėdos, šiemet Tarptautinė Džiazo diena minima ir Vilniuje, Kaune bei kituose šalies miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento