Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 05

Tarptautiniame akordeono festivalyje patirtimi dalinsis garsūs svečiai

Jau tradicija tapęs Tarptautinis akordeono festivalis, seminaras-praktikumas Palangoje, rengiamas Lietuvos akordeonistų asociacijos (LAA) bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) rugpjūčio 6 – 11 dienomis ir vėl sukvies akordeono muzikos mylėtojus.
 Viačeslavas Semionovas
Viačeslavas Semionovas / Tarptautinio akordeono festivalio nuotr.

Šiais metais festivalis vyks antrojoje vasaros pusėje įprastoje erdvėje – S. Vainiūno muzikos mokyklos salėje (Maironio g. 8). Čia skambės originali šiuolaikinė, pramoginė muzika, džiazas, klasikinių transkripcijų pavyzdžiai, lengvoji-estradinė muzika. Šiais metais festivalyje – seminare savo talentu pasidalins svečiai iš Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Latvijos ir, žinoma, Lietuvos.

Vienas iš laukiamų svečių – puikiai akordeono pasaulyje žinomas atlikėjas, pedagogas bei kompozitorius iš prestižinės Maskvos Gnesinų akademijos Viačeslavas Semionovas (Rusija), kuris seminare pasidalins ne tik savo pedagogine patirtimi, bet ir atliks savo kompozicijas, praves paskaitą. Kitas puikus pedagogas bei atlikėjas Zbigniew Ignaczewski (Lenkija) iš Lodzės muzikos akademijos pristatys koncertinę programą, ves meistriškumo pamokas bei skaitys pranešimą apie techninius ir muzikinius pedagoginio proceso aspektus, ugdant jaunąjį atlikėją. Svečiai iš Gomelio ansamblis „Lirica“ (Baltarusija), kurie nuolat koncertuoja kaip Gomelio Filharmonijos koncertinis kolektyvas atliks spalvingą programą ypač tinkančią vasaros renginiui.

Greta žinomų atlikėjų scenoje taip pat išvysime jaunus tarptautinių konkursų laureatus, solistus bei kamerinius ansamblius iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, muzikos bei meno mokyklų moksleivius ir jų pedagogus iš visų Lietuvos regionų.

Kaip ir kiekvienais metais, sukaupta patirtimi dalinsis pedagogai. S. Vainiūno muzikos mokykloje bus vedamos atviros meistriškumo pamokos (Masterclass), skaitomi metodiniai pranešimai aktualiausiomis temomis, bus vykdomos paskaitos bei atviros diskusijos. Šį kartą pedagogai ir lektoriai atvyksta iš Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos.

Jaunieji mūsų šalies akordeonistai bus mokomi vienų geriausių ir akordeono muzikos pasaulyje pripažintų pedagogų. Seminaro – praktikumo metu dirbs bei pedagoginėmis žiniomis pasidalins ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) akordeono pedagogai – profesorius Eduardas Gabnys, profesorius Ričardas Sviackevičius, docentas Raimondas Sviackevičius, teoriniais klausimais konsultuos lekt.dr. Gintaras Balčiūnas.

Maloniai Jūsų laukiame tarptautiniame akordeono festivalyje, Palangoje, rugpjūčio 6-11 dienomis !

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento