Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 30

Tarptautiniame Šlezvigo – Holsteino muzikos festivalyje skambėjo „Tree Stones Quartet“ džiazo garsai

Liepos 27-28 d. programa tarptautiniame Šlezvigo – Holšteino festivalyje buvo skirta Lietuvos, kuri šiais metais yra festivalio garbės viešnia, muzikos pristatymams. Festivalyje, kurio istorija skaičiuoja kelis dešimtmečius, ne kartą koncertavo žinomi Lietuvos muzikantai, tačiau džiazas šio vieno prestižiškiausių Vokietijos muzikinių renginių programoje skamba retai, juolab reti svečiai čia būna Baltijos šalių džiazo atlikėjai.
Tree Stones Quartet
Tree Stones Quartet

Tad šį savaitgalį Emkendorfo dvare skambėję ‚Tree Stones Quartet‘ (Kęstutis Vaiginis – saksofonas, Dima Golovanovas – klavišiniai, Kaspars Kurdeko – mušamieji ir Peedu Kass – kontrabosas) garsai sulaukė didžiulio festivalio publikos įvertinimo ir ilgų ovacijų, kvietusių muzikantus vis grįžti į sceną. Ilgai netilo aplodismentai ir po koncerto sekusioje jamm sesijoje, kurioje ilgam liko tikrieji džiazo mylėtojai. Koncertą pertraukdavo ilgi ir karšti plojimai, o po jo dar ilgai netilo diskusijos apie Baltijos šalių džiazą. 

„Tree Stones Quartet“ buvo įkurtas 2012 metais, kvarteto repertuare daugiausia – pačių muzikantų kūriniai – džiazo ir įvairių šiuolaikinės muzikos formų improvizacijos. 

Kvarteto įkūrėjas – Kęstutis Vaiginis yra vienas žinomiausių lietuvių saksofonistų už Lietuvos ribų. Su savo koncertais jis yra apkeliavęs eilę pasaulio šalių ir grojęs prestižinių tarptautinių festivalių scenose, kuriose buvo ne tik pastebėtas, bet ir nominuotas. Prieš kelias savaites Vilniuje Vokietijos prezidentas Joachim Gauck jam įteikė prestižinį Europamusicale apdovanojimą, kuriuo kartą per metus yra įvertinamas vienas Europos muzikantas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?