Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 25

Tomas Sinickis: „Koncertai yra mano pabėgimas nuo kasdienybės pusantro karto per metus“

Tomas Sinickis koncertinį albumą „Čia buvo Sinickis“ išleido dar praėjusių metų pabaigoje, tačiau įrašą nutarė pristatyti ir Vilniaus knygų mugėje. Muzikos salėje T.Sinickio, Vilniuje ypač populiaraus atlikėjo, laukė šimtai prie nedidelės scenos susigrūdusių žmonių.
 Tomas Sinickis
Tomo Sinickio albumo „Čia buvo Sinickis“ pristatymas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Albume – įrašytas praėjusių metų balandžio koncertas Vilniaus muzikos klube „Legendos“. 14 dainų aprėpia didelę dalį T.Sinickio kūrybinės biografijoje.

Šiaip T.Sinickis koncertuoja labai labai retai. Pavyzdžiui, 2016 metais, kai įvyko koncertas, buvo vos du pasirodymai. Kodėl taip retai?

„Ar reikia dažniau? Man tai tikrai to nereikia, o jei nereikia, tai ir negroju. O jei praktiškiau, aš neturiu laiko. Trys vaikai, keturi darbai, tad tai yra mano pabėgimas nuo kasdienybės pusantro karto per metus. Tiek galiu sau leisti“, – teigė T.Sinickis.

„Muzika gali būti karjera Lietuvoje, bet tai yra labai trapu. „Gravel“ iširo, o tada prasidėjo krizė“, – pirmuosius žingsnius muzikoje prisiminė T.Sinickis.

Kodėl jis visgi pasiryžo sugrįžti ir 2015 metais išleisti solinį albumą „Mylimas vyras ir sūnus“ – po septynerių metų tylos?

Kartą Tomas Sinickis mašinoje už kelių kilometrų paliko buto raktus, kuo ramiausiai nudrožė ne jų pasiimti, o nakvoti į viešbutį.

„Buvau sukaupęs dainų, turėjau pinigų, tris savaites laisvo laiko ir įrašėm. Jokių kitų priežasčių nebuvo – aš tiesiog turėjau laiko. Dabar, pavyzdžiui, nenoriu įrašinėti antro albumo, nors ir turiu dainų. Atsiras dvi savaitės, žiūrėsim“, – aiškino T.Sinickis.

Muzikuojantis verslininkas teigia puikiai suprantantis, kad leisdamas įrašus „šoka tiesiai į bedugnę“ finansine prasme.

O lietuviškai muzikai sėkmės muzikinėse platformose internete, pavyzdžiui, „Spotify“ nemato. Šioje programėlėje galima klausytis vos kelių T.Sinicko dainų, o šiaip jis prieigą prie savo kūrybos riboja.

Bet pinigų T.Sinickis turi ir iš tiesų elgiasi kaip roko žvaigždė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Tomo Sinickio albumo „Čia buvo Sinickis“  pristatymas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Tomo Sinickio albumo „Čia buvo Sinickis“ pristatymas

Su juo Vilniaus knygų mugėje kalbėjęsis žurnalistas Ramūnas Zilnys prisiminė, kaip pernai po Eurovizijos atrankos T.Sinickis per kelias valandas „ištaškė“ 700-800 eurų, o supratęs, kad mašinoje už kelių kilometrų paliko buto raktus, kuo ramiausiai nudrožė ne jų pasiimti, o nakvoti į viešbutį.

VIDEO: Vilniaus knygų mugė – įdomiausi faktai, svečiai ir renginiai, kuriuos rekomenduojame aplankyti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas