Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 22

Tragiška roko asmenybė: pasaulį šokdinęs ir graudinęs INXS lyderis Michaelis Hutchence'as

1997-ųjų lapkričio 22 dieną savo viešbučio kambaryje nusižudė vienas geriausių visų laikų australų dainininkų – INXS lyderis Michaelis Hutchence'as. Nors nuo jo mirties praėjo 16 metų, gerbėjų širdyse charizmatiškasis atlikėjas išlieka nemirtingas.
INXS koncertas
INXS koncertas / Albumo viršelio iliustr.

„Michaelį visada prisiminsime kaip jauną, energingą, talentingą ir aistringą asmenybę“, – apie buvusį draugą kalba INXS nariai, kurie jį vadina poetu ir svajotoju. Roko istorikas Ianas McFarlane jį vadina tikru roko šoumenu: „mačo įvaizdis, banguoti plaukai, įmantrūs ir viliojantys judesiai ant scenos – jis tiesiog alsavo seksualiu „kietumu“.

Tokios nuomonės buvo ne jis vienas – prie savo šono muzikantas yra glaudęs supermodelius Elle Macpherson ir Helena Christensen, dainininkę Kylie Minogue ir kitas žavias moteris.

VIDEO: INXS - Live Baby Live -Wembley Stadium

1997 metais M.Hutchence'o mirtis daugeliui buvo šokas – visuomenės akyse 37-erių dainininkas buvo dievinamas populiariausios Australijos grupės lyderis, dėl kurio moterys alpo, o vyrai žavėjosi. Prieš metus jis su drauge Paula Yates susilaukė dukters – Heavenly Hiraani Tiger Lily. Atrodė, kad jo gyvenime – begalė priežasčių gyventi.

Michaelio Hutchence'o solinio albumo viršelis
Michaelio Hutchence'o solinio albumo viršelis

Tačiau kai pradėjo aiškėti M.Hutchence'o mirties detalės, atsiskleidė kita muzikanto gyvenimo pusė. „Ritz-Carlton“ viešbučio kambarinė dainininko nuogą kūną rado suklupusį prie durų, o šalia – nukritusį odinį diržą. Šios aplinkybės ir jo seksualaus vilioklio įvaizdis paskatino gandus, kad mirties priežastis – netyčinė savižudybė autoerotinio smaugimosi metu. Teismo ekspertai tokios išvados nepriėjo – jie teigė, kad nors ir nebuvo palikto atsisveikinimo raštelio, muzikantas pasikorė su diržu, tačiau vėliau nutrūko sagtis.

M.Hutchence'o kraujo tyrimo rezultatai parodė, kad dainininkas prieš mirtį buvo vartojęs alkoholio, kokaino, raminamųjų ir kitų receptinių vaistų. Artimieji vėliau patvirtino, kad talentingas kūrėjas kentėjo nuo depresijos. Jam ypatingai sunku buvo dėl tebesitęsiančio ginčo su buvusia mergina P.Yates ir naujojo jos draugo Roberto Geldofo dėl dukros priežiūros.

„Wikimedia Commons“/ Andwhatsnext nuotr./Michaelis Hutchence'as
„Wikimedia Commons“/ Andwhatsnext nuotr./Michaelis Hutchence'as

Australams toks numylėtos žvaigždės įvaizdis buvo sunkiai suvokiamas – vos prieš kelis mėnesius INXS spaudos konferencijoje pristatė būsimus naujų sutarčių, naujo albumo ir naujo turo, skirto grupės dvidešimtmečiui, planus.

M.Hutchence'as net ir praėjus populiariausiems jo grupės metams tebebuvo vadinamas tikru roko dievu. Kai kiti grupės nariai kalbėdavo apie golfą ir vaikų auginimą, M.Hutchence'as įkūnijo vienus svarbiausių roko elementų – seksualumą ir pavojų.

Nenuostabu, kad moterų dėmesyje ir muzikos kritikų liaupsėse besimaudantis charizmatiškas muzikantas leido sau būti ir pasipūtusiu. Jis ne kartą pykosi su paparacais, kitais muzikantais, o kai per paskutinę grupės spaudos konferenciją žurnalistas paklausė, ar jie – jau ne praeities žvaigždės, M.Hutchence'as paprasčiausiai jam pasakė „atsiknisti“ ir pareiškė, kad su juo susitiks dar po 20 metų. Deja pasirodė, kad australui tebuvo likę du mėnesiai gyventi.

Muzikanto laidotuvėse ant mėlynaisiais irisais nukloto karsto gulėjo viena vienintelė tigrinė lelija – dukros garbei, o fone skambėjo populiariausia INXS daina „Never Tear Us Apart“.

VIDEO: INXS - Never Tear Us Apart

Net ir praėjus 16 metų nuo jo mirties, artimieji, draugai ir gerbėjai žavisi neeiline M.Hutchence'o asmenybe. „Daugiau nebėra tokių roko žvaigždžių“, „M.Hutchence'as tarsi sukūrė garso takelį mano gyvenimui“, „Jo kūryba priversdavo mane šokti ir dainuoti, verkti ir juoktis“, – INXS grupės puslapyje teberašo gerbėjai.

Tačiau suteikęs begalę džiaugsmo savo kūrybos gerbėjams pats muzikantas buvo prasitaręs, kad laimė – ne taip lengvai pasiekiama net ir jam: „nemanau, kad atėjus sėkmei ir pripažinimui, tu staiga patampi laimingas. Jeigu žmonės taip galvoja, jiems teks labai nusivilti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento