Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Ugningo folk metalo legenda „Ensiferum“ linksmins festivalio „Kilkim Žaibu 2024“ svečius

Legendos titulą užsitarnavusi Suomijos folk metalo grupė „Ensiferum“ vidurvasarį džiugins trankios ir linksmos muzikos gerbėjus Lietuvoje, festivalyje „Kilkim Žaibu 2024“. Tai bus pirmasis šios grupės pasirodymas didžiausiame Baltijos šalių metalo festivalyje, rašoma festivalio organizatorių pranešime spaudai.
Ensiferum foto
Ensiferum foto / Organizatorių nuotr.

„Vieni garsiausių pasaulyje folk metalo atlikėjų, nepailstantys suomiai, kiekviename savo pasirodyme sukelia tikrą pasiutpolkę. Galima neabejoti, kad ir šią vasarą scenoje mūsų didžiojoje scenoje ant Lėno ežero kranto žiūrovų jie nenuvils – kojos pačios kilnosis, plaukai patys kratysis“, – užtikrintai žada Daividas Kurlis, festivalio „Kilkim Žaibu“ sumanytojas ir organizatorius.

VIDEO: Ensiferum - Run from the Crushing Tide (OFFICIAL VIDEO)

Linksmasis Suomijos kvintetas Lietuvoje lankėsi jau ne kartą, tačiau tai bus pirmas kartas, kai jie apsilankys „Kilkim Žaibu“. Festivaliui šis koncertas istoriškai svarbus ir tuo, kad jame jau koncertavo kiti svarbiausi pasaulyje folk metalo atlikėjai – „Finntroll“ ir „Korpiklaani“. „Ensiferum“ – paskutiniai tokio kalibro savo žanro atlikėjai, kurie „Kilkim Žaibu“ svečių dar nebuvo linksminę.

Organizatorių nuotr./Ensiferum
Organizatorių nuotr./Ensiferum

Šios grupės kūryba – ne vien tautiškos suomiškos polkutės, apipintos metaliniais gitarų rifais. Jų kūryba kupina ir karingų vikingų himnų, kovos dvasios. Viso pasaulio muzikos gerbėjus jie užburia savo energija ir gebėjimu per muziką papasakoti epines istorijas apie protėvių žygdarbius.

Aštuonis studijinius albumus išleidę suomiai naujausią savo dainų rinkinį, išleistą 2020 metais, pavadino „Thalassic“. Grupei jis išskirtinis: tai yra pirmas „Ensiferum“ albumas paskirtas konkrečiai – jūrinei – temai. Nors muzikine prasme jis nenutolo nuo suomiams įprasto skambesio, visas jo turinys – apie kovą su vandens stichija, jūreivišką gyvenimą ir su jūra susijusias legendas.

„Ensiferum“ yra dažnas svečias didžiausiuose pasaulio metalo festivaliuose, didžiausiame iš jų - „Wacken“, kur ne kartą koncertavo ant vienos iš didžiųjų scenų. Todėl galima neabejoti, kad ir „Kilkim Žaibu“ jiems bus skirtas geriausias laikas ant didžiosios „Perkūno“ scenos.

Ant šios scenos birželio 21-23 dienomis lips ir kitos pasaulinio lygio žvaigždės – „Carpathian Forest“, „My Dying Bride“ bei daugelis kitų. Iš viso renginyje svečius džiugins daugiau nei 30 kolektyvų. Jų kūrybos spektras aprėps nuo linksmos folk muzikos iki juodžiausio black metalo.

Atokvėpio minutėmis festivalio lankytojai galės stebėti viduramžiškų kovų turnyrą, amatų kaimelyje susipažinti susipažinti su senovės lietuvių gyvenimo būdu. Aktyviausieji ir drąsiausieji galės susirungti vikingų futbolo aikštelėje. Organizatoriai svečiams ruošia ir daugiau pramogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius