Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 22

Ukmergė ruošiasi perkusijos šou, per kurį gros visa salė

Kovo 8-11 d. Ukmergėje jau vienuoliktą kartą vyks Tarptautinis būgnų ir perkusijos festivalis. Tai pats profesionaliausias renginys Lietuvoje, kurį aplankė garsiausi pasaulio perkusininkai: kompozitorius profesorius N. Rosauro (Brazilija-JAV), kompozitorius ir atlikėjas N.J. Zivkovic (Vokietija), profesorius, maršinės perkusijos virtuozas Jefrey Moore (JAV), perkusininkų ansamblis NSA (Olandija), Jazz trio „Vein trio“ (Šveicarija), profesorius marimbininkas kompozitorius Ludwig Albert (Belgija), profesorius Antonio Santangelo (Italija), ir daugelis kitų atlikėjų.
Perkusininkas Pavelas Giunteris
Perkusininkas Pavelas Giunteris / Koncertų salės nuotr.
Temos: 1 Ukmergė

Šiais metais festivalyje dalyvaus Javier Nandayapa (Meksika), Linda Maxey (JAV), Igor Lesnik (Kroatija), Katrine Druyts (Belgija), Chin Cheng Lin (Taivanis), Ludwig Albert (Belgija), Piotr Sutt (Lenkija), taip pat Lietuvos atlikėjai: Pavel Giunter, Salvijus Žeimys, Tomas Kulikauskas, Andrius Rekašius, Gediminas Mačiulskis, Aleksandras Šimelis, Saulius Auglys-Stanevičius.

Koncertas neįgaliesiems nėra naujiena, bet tokio koncerto, kur grotų visa salė kartu vienu metu – tikriausiai dar nebuvo. Lenkų kilmės atlikėjas Piotras Suttas kaip tik tuo ir užsiima jau daugelį metų. Panašius renginius jis rengia visame pasaulyje ir dažnai ten, kur jau yra pabuvojęs, būna kviečiamas vėl. Trejus metus buvo bandoma jo koncertinį seansą suderinti su festivalio data ir štai pagaliau jis planuoja dalyvauti Tarptautiniame būgnų festivalyje Ukmergė‘12.

Festivalio tisklai – populiarinti mušamųjų instrumentų muziką, kelti Lietuvos perkusininkų meistriškumo lygį rengiant jiems geriausių pasaulio atlikėjų meistriškumo pamokas, plėsti perkusinės muzikos repertuarą profesionalioje ir mokymo grandyse, aktyvinti Ukmergės miesto gyventojus, palaikyti jų kultūrinę dvasią, pritraukti kuo daugiau svečių, turistų Ukmergės kraštui. Palaikyti žmones su negalia, įtraukiant juos į bendrą muzikavimą su profesionalais, taip stiprinant jų dvasinę ir fizinę būklę. Skatinti Ukmergės jaunimą groti mušamaisiais instrumentais. Vienas iš festivalio tikslų – kas antrus metus organizuoti tarptautinį perkusinės muzikos konkursą.

Festivalio metu bus surengtas vaikų perkusinės muzikos ansamblių konkursas, kuriame dalyvaus Trakų, Pabradės, Šiaulių miestų mokyklų moksleiviai bei M.K. Čiurlionio menų gimnazijos auklėtiniai.

Festivalio akcentas – Zeferino Nandayapa garbės vardo ansamblio Chiapa marimba (Pavel Giunter, Tomas Kulikauskas, Almantas Puidokas, vadovas – Saulius Auglys-Stanevičius) pasaulinė premjera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai