2015 07 31

„Užutrakio vakarų“ festivalyje pirmakąrt Lietuvoje nuskambės romantizmo epochos šedevras

Prancūzišką Užutrakio dvarą vėl užlieja romantiškos muzikos gūsiai. Šį sekmadienį, rugpjūčio 2 dieną, Baltojoje rūmų salėje koncertuoja fantastinę staigmeną parengęs duetas – pianistė Giedrė Muralytė-Eriksonė ir baritonas Romanas Kudriašovas.
Romanas Kudriašovas
Romanas Kudriašovas / Organizatorių nuotr.

Muzikos festivalis „Užutrakio vakarai“ ne tik dovanoja išskirtinai įdomų jų pasirodymą. Festivalyje atsitiks tai, kas neįtikima. Pirmąkart nuskambės Lietuvoje nežinomas ir  negirdėtas Roberto Schumanno vokalinis ciklas. Ar šiais laikais įmanoma atrasti tai, kas seniai sukurta? Pasirodo, taip.  

Ir kas žino, jei ne  G.Muralytės-Eriksonės ir po pasaulio scenas keliaujančio R.Kudriašovo duetas, šio kūrinio ir nebūtų lemta išgirsti.

„Romanas, dirbdamas Hamburge, aptiko šį vokalinį ciklą, apie kurį Lietuvoje nebuvo girdėta.  Parodė man ir pasiūlė atlikti. Tai buvo didelis atradimas, kuriuo mes dabar su džiaugsmu dalijamės su publika“, – pasakojo pianistė G.Muralytė-Eriksonė.

Organizatorių nuotr./Giedrė Muralytė-Eriksonė
Organizatorių nuotr./Giedrė Muralytė-Eriksonė

Prieš metus susitikę „Sugrįžimų“ festivalyje, kuriuose koncertuoja po pasaulį išsibarstę Lietuvos muzikai, abu menininkai netruko surasti bendrą muzikinę kalbą. Pasak G.Muralytės-Eriksonės, abu pajuto, kad eina panašiu, nors ne pačiu lengviausiu keliu, siekia populiarinti ir mažiau atliekamų autorių kūrybą, skleisti  muzikinio švietimo idėjas. 

Taip gimė duetas – novatoriškas, kupinas ieškojimų bei atradimų  kūrybiškas tandemas.

Abu muzikus suartino ir išskirtinis susidomėjimas  britų kompozitoriaus Benjamino Britteno kūryba. Beje, šio kompozitoriaus muziką G.Muralytė-Eriksonė yra nagrinėjusi ir savo mokslinės veiklos darbuose.

Taip gimė duetas – novatoriškas, kupinas ieškojimų bei atradimų  kūrybiškas tandemas. Jo parengtu įdomiu, netikėtu repertuaru jau turėjo progos gėrėtis Vilniaus ir Kauno publika, o „Užutrakio vakarų“ festivalyje nuskambės specialiai paruošta programa.

Joje skambės ne tik R.Schumnno, B.Britteno, bet ir S.Donaudy, G.Donizetti, G.Puccini  bei  kt. kompozitorių kūriniai. Romantikos kupini muzikos opusai, perteikiantys ir drugelių skraidymą, ir nelaimingos meilės kančias, pripildys baltą aristokratišką Užutrakio rūmų erdvę ir nuneš publiką į nerealaus grožio pasaulio erdves.

Koncerto pradžia 19 val. Išsamesnė informacija – čia.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento