Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 18

„Užutrakio vakaruose“ bus pašlovinta meilė

Prancūziška dvasia alsuojantis elegantiškas Užutrakio dvaras visada buvo kupinas meilės. Todėl rūmų Baltojoje salėje nuskambėsiantis festivalio „Užutrakio vakarų“ koncertas „Tegyvuoja meilė“ yra būtent tai, ką įvardijame nemaria dvasia ir amžina vertybe.
Laura Zigmantaitė
Laura Zigmantaitė / Organizatorių nuotr.

Prieš šimtmetį šiuose rūmuose gyvenęs grafas Juozapas Tiškevičius labai mylėjo gražuolę žmoną kunigaikštytę Jadvygą, čia su meile ir rūpesčiu jie augino du sūnus ir dvi dukras. Grafas Galvės ežere net perkasė salą, kad Jadvyga galėtų grožėtis Trakų pilies griuvėsiais ir bažnyčia. O po grafo mirties grafienė jau niekados nebenusivilko gedulo rūbų.

Meilės leitmotyvas čia skambėjo nuolat – grafų šeimoje, parke su įstabiomis skulptūromis ir kvepiančiais rožynais, veidrodžių karalystę primenančių tvenkinių atspindžiuose. Jeigu galėtų, apie daug ką prabiltų ir puošnių Užutrakio dvaro rūmų Baltosios salės sienos. Joje vyko prašmatnūs priėmimai, kuriuose dalyvavo žinomi Europos aristokratai, čia nuolat skambėjo muzika ir ne vieno meilės prisipažinimo žodžiai.

Rugpjūčio 19 dieną programą „Tegyvuoja meilė“ atliksiančios mecosopranas Laura Zigmantaitė ir pianistė Giedrė Muralytė-Eriksonė į muzikos mylėtojų sielas ir prabils meilės kalba. Skambės G.Bizė, N.Rimskio-Korsakovo, A.Skriabino, P.Čaikovskio. D.Turinos, A.Bergo kūriniai.

„Džiaugiuosi koncerto idėja. Ji bus „sunerta“ iš įvairiausių meilės atspalvių: džiaugsmo, palaimos, kančios, liūdesio. Visą meilės spektrą perteiks mūsų atliekami skirtingų, bet perteikiančių amžiną meilės temą, autorių kūriniai. Užutrakio dvaro rūmų, parko erdvės tiesiog įkvepia šiai idėjai. Čia karaliauja romantiška nuotaika, kuri suteikia įkvėpimo“, - dalijosi mintimis G.Muralytė-Eriksonė.

Organizatorių nuotr./Giedrė Muralytė
Organizatorių nuotr./Giedrė Muralytė

Koncerte skambės ir vokalo su fortepijonu, ir vien fortepijono kūriniai. Pianistė pastebėjo, kad ypač romantiškų, dramatiškų ir aistringų išgyvenimų kupini rečiau atliekami A. Bergo, D. Turinos kūriniai fortepijonui. Žinoma, programą vainikuos nemari Karmen arija, kiti garsūs kūriniai.

Tai, kad programa originali, įkvepianti, liudija ir tai, kad dainininkė L. Zigmantaitė koncertuoti į Užutrakį atskuba tiesiai iš Londono.

L.Zigmantaitė studijavo solinį dainavimą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, šiuo metu studijas tęsia Londono karališkoje akademijoje. Dainininkė yra tapusi tarptautinių konkursų nugalėtoja bei prizininke, koncertavo Vokietijoje, Kanadoje, Italijoje,Velse, Norvegijoje, Belgijoje, Latvijoje. Per keletą metų sukūrė vaidmenų Klaipėdos valstybiniame muzikiniame, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatruose, Royal Akademy Opera, Royal Opera House ir kt. teatruose.

Pianistė G.Muralytė-Eriksonė, baigusi bakalauro ir magistro studijas, 2005–2008 m. tobulinosi meno aspirantūroje, daugiau nei dešimtmetį dirba vyr. koncertmeistere Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Dainavimo katedroje. Koncertuoja kaip solistė, koncertmeisterė ar kamerinių ansamblių narė Lietuvoje, Prancūzijoje, Italijoje, Graikijoje, Vokietijoje, Suomijoje. Pianistės- koncertmeisterės repertuaras labai platus, rengė svarbius rečitalius įvairiose šalies scenose. G.Muralytė-Eriksonė yra kelių tarptautinių konkursų, festivalių mugalėtoja bei prizininkė.

Koncertas „Tegyvuoja meilė“ vyks rugpjūčio 19 dieną 19 val. Užutrakio dvaro sodybos Baltojoje salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento