Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 20

Valdo Adamkaus apdovanota smuikininkė su bendraminčiais pristato edukacinį projektą „Išpažintis žvaigždėms“

Visiškai skirtingi orkestro instrumentai – smuikas ir kontrabosas, visiškai skirtingos prigimtys – moteris ir vyras, visiškai skirtingos spalvos – žvaigždžių šviesa ir nakties tamsybės, visiškai skirtingi garsai – poezija ir muzika bei visiškai skirtingos patirtys – atlikėjų ir klausytojų – visa tai susilieja ir tampa edukaciniu projektu „Išpažintis žvaigždėms“. Unikalų muzikos, literatūros ir vaizdų projektą kartu su poete Kristina Mikaite pristato tarptautinių konkursų laureatai smuikininkė Agnė Doveikaitė-Rubinė ir kontrabosininkas Danielio Rubinas.
Koncerto akimirka
Natos. / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.

„Nuolat važinėjame po pasaulį, sutinkame šimtus žmonių, patiriame įvairiausių emocijų, nutikimų, duodame ir gauname. Tai mus praturtina, o turtai ir džiaugsmas juk tikri tik tada, kai jais ir visa kuo, ką sukaupi gražaus, gali pasidalyti. Todėl mes kviečiame visus, kas nori sužinoti, ką su muzikos garsais slepia aksominė naktis ar kur veda mūzų vilionės, pasidžiaugti netikėtais muzikos viražais“, – sako projekto iniciatorius D.Rubinas.

Smuikininkė A.D.Rubinė įsitikinusi, kad šiais pertekliaus laikais žmones nustebinti ir sunku, ir rizikinga. „Visi pavargome nuo neaiškios kilmės meno, nuo prastų, bet gerai reklamuotų atlikėjų, nuo neteisingų kainų bilietų, nuo apviltų lūkesčių. Todėl mes siūlome profesionalų atlikimą be jokių laisvamaniškų „improvizacijų“, be sentimentalių nukrypimų, o atvirkščiai – su tam tikru dramos ir žavingo sukrėtimo prieskoniais“, – sako smuikininkė. Poetė K.Mikaitė, Vilniaus publikai jau pažįstama kaip muzikinių pasakų vaikams autorė, šiuose koncertuose pasirodo visiškai kitokiu amplua.

Koncerto rengėjų teigimu, „Išpažintis žvaigždėms“ – tai novatoriškas požiūris į klasikinės muzikos koncertą, noras parodyti miesto publikai kažką visiškai neįprasta ir kartu labai prasminga, kažką gilaus ir kartu kiekvienam gerai pažįstama.

Koncertuose be įvairių epochų ir tautybių kompozitorių Frank Proto, Gedimino Gelgoto, Reinholdo Gliero ir Julius Masne kūrinių, bus bus atliktas ir lietuvių kompozitoriaus Tado Žukausko kūrinys „Kūno narve ji nervingai vaikšto“, sukurtas specialiai būtent A.D.Rubinės ir D.Rubino duetui.

Trys koncertai – misterijos „Išpažintis žvaigždėms“ vyks Panevėžio muzikiniame teatre (2012 m. lapkričio 29 d.), Marijampolės dramos teatre (2012 m. gruodžio 1 d.) ir Vilniaus Planetariume (2012 m. gruodžio 7 d.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai