Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 19

★★★★★ / Vilkai drasko „nenormalei“ – „G&G Sindikato“ albumas „Duona Kasdieninė / Skeletai Spintoje“

Taip, žinau, kad žodyje „nenormalei“ yra palikta gramatikos klaida. Bet sekantys Lietuvos repo vilkų „G&G Sindikatas“ kūrybą puikiai žino jų singlą „nenormalei“, kuris nugulė į naujausią grupės albumą „Duona Kasdieninė / Skeletai Spintoje“. Trumpai kalbant apie šį lauktą albumą – Lietuvos repo vilkai leidžiasi į dar vieną medžioklę.
Grupės „G&G Sindikatas“ albumas „Duona Kasdieninė / Skeletai Spintoje“
Grupės „G&G Sindikatas“ albumas „Duona Kasdieninė / Skeletai Spintoje“ / 15min nuotr.

Kitos repo albumų apžvalgos

Ketveri metai – štai tiek laiko „G&G“ gerbėjai laukė naujo albumo. Nors laikas atrodo gana ilgas, bet per šiuos ketverius metus klausytojų ausis pasiekė ne viena daina, patekusi ir į naujausią albumą. „demonay“, „randewu“, „miestas“ ir „nenormalei“ – kūriniai, kurie tarsi kelią klojo į naują repo vilkų muzikos rinkinį „Duona Kasdieninė / Skeletai Spintoje“. Be to „G&G“ aktyviai koncertais vis primindavo, kad niekur nedingo ir kuria toliau. Tad ši pažintis su nauju grupės repo rinkiniu nėra tokia nejauki – reikia bendrauti jau su senu pažįstamu, o ne naujai sutiktu nepažįstamuoju.

Ankstesnis albumas, „99“, buvo tikrai puikus. Tokios dainos kaip „Misteris Alkotesteris“, „Linksi galvą“, „Saugok šviesą“ buvo tarsi skirtingi grupės atspindžiai – vis kitoks žvilgsnis į dabartinį pasaulį, kurio betonines trinkeles triname kiekvieną dieną, o viską lydėjo grupės kūrybai įprastai kandus humoras ir provokuojančių alter ego repo herojų buitinio gyvenimo realijos. Ką jau kalbėti apie kūrinį „Tiems Kurie Nieko Nebijo“, kuris atliktas ant M.A.M.A. apdovanojimų scenos, tapo plačiai aptarinėjamu įvykiu – „G&G“ sau įprastu stiliumi pasijuokė iš tuomet politikoje ryškiai žibėjusio Ramūno Karbauskio ir pasirodymo metu jį vaizdavo kaip klouną.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„G&G Sindikatas“ M.A.M.A. apdovanojimuose 2018 metais
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„G&G Sindikatas“ M.A.M.A. apdovanojimuose 2018 metais

Šypsena nušvinta prisiminus šiuos ankstesnio albumo kūrinius. Keletas jų ir dabar maloniai savo skambesiu virpina ausų būgnelius.

Pasitikdamas naują grupės albumą per daug nesvarsčiau, koks jis turėtų būti ar kokio jo norėčiau aš pats. Anksčiau „G&G“ repo rinkinius sutikdavau su kokiu nors lūkesčiu arba emociją stengdavausi užčiuopti albumo pristatymo koncertuose. O šį kartą neapkroviau savęs mintimis – visai apie jį negalvojau, norėjau jį išgirsti tyrą ir nepaliestą, tarsi ryte nubudus, kai galva yra švari nuo minčių stygiaus. Tad kartą perklausęs visą albumą, kartojau antrą kartą. Po to dar kartą. Ir dar kartą.

Joanos Suslavičiūtės nuotr./„G&G Sindikatas“
Joanos Suslavičiūtės nuotr./„G&G Sindikatas“

Taip tęsėsi, kol mintyse sušmėžavo štai tokia mintis: repo vilkai ne tik leidžiasi į dar vieną medžioklę ieškoti jaunų klausytojų ar žadinti senos kartos, kuri iš esmės užaugo su grupės kūryba, klausą. Šie vilkai pasirengę sudraskyti visus, kurie išdrįs pasakyti, kad „G&G Sindikato“ chebra yra per sena ar niekuo nebegali nustebinti.

Esu senas grupės gerbėjas, pirmus grupės albumus sukdavęs ant mažo kompaktinių plokštelių grotuvo, kuris net nesugebėdavo pasiekti bent jau padoresnio garso lygio. Bet tuomet esmė buvo paprasta – gali išgirsti. Dabar vienu metu albumas pasiekė populiariausias muzikos klausymosi platformas – negali nesimėgauti dabarties galimybėmis.

Tad šį kartą akiratyje – naujausias „G&G Sindikatas“ albumas „Duona Kasdieninė / Skeletai Spintoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas