Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus kariliono festivalio gala koncertas: muzika, šviesa ir elegantiškas jaukumas

Rugsėjo 7 d. Vilniuje vyks išskirtinis renginys – Tarptautinio Vilniaus kariliono festivalio baigiamasis koncertas „Elegantiškas vakaras“, kuris žada tapti nepakartojamu muzikinės ir vizualios patirties deriniu, kvies klausytojus į jaukų vakarą, kurį papuoš ne tik įspūdinga kariliono programa, bet ir išskirtinė šviesų instaliacija, sukurta specialiai šiam renginiui.
Vilniaus karilionas
Vilniaus karilionas / Organizatorių nuotr.

Prie Šv. Pilypo ir Jokūbo bažnyčios kariliono stos vilniečių mylimas ir laukiamas Toru Takao iš Japonijos, kuris savo meistriškumu ir unikaliomis interpretacijomis jau pavergė klausytojų širdis. Toru sako, kad jis visada džiaugiasi grįždamas į Vilnių ir dalindamasis savo atliekama muzika su šio nuostabaus miesto žmonėmis ir ypač – kurdamas su menininku Jurgiu Pauliuku.

„Šį kartą Jurgis nustebino, pasiūlęs neįprastą šviesų instaliaciją. Ji išsidrieks ant žemės ir bažnyčios sienų tarsi kilimai. Tai jau tikras kariliono spektaklis!“ – kalbėjo T.Takao.

Pasak J.Pauliuko, šią idėją įkvėpė 2021 metais įgyvendintas projektas „Miesto paukščiai“.

„Ir dideli plotai mane įkvepia, ir kasdien turiu matyti horizontą. Bažnyčios šventoriuje daug erdvės, aukštos sienos, o tikslas – vakaro koncertą padaryti jaukų. Toru programa puiki, klausytojai tai įvertins“, – dalinasi Jurgis Pauliukas.

Koncerto pradžioje Austino Farwello kūrinys „New Home“ klausytojus kvies pasinerti į jaukią ir šiltą muzikinę kelionę kartu su žymiausiais pasaulio kompozitoriais. Programoje taip pat Johanno Strausso, Wolfgango Amadeuso Mozarto, Carlo Philippo Emanueiol Bacho, Vittorio Monti‘o, Stanislawo Moniuszko ir kitų kompozitorių kūriniai. Vakarą baigs Paul Buchanan kūrinys „Mid-Air“.

Laukiame Jūsų šiame renginyje, kuris taps viena ryškiausių Vilniaus kariliono festivalio akimirkų. Patirkite muzikos ir šviesos sintezę prie vienos gražiausių miesto bažnyčių miesto centre!

Koncertas vyks rugsėjo 7 d. nuo 20:30 val. Šv. Pilypo ir Jokūbo bažnyčios šventoriuje, Vilniuje. Įėjimas laisvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas