Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 28

„NI&Co“ vilniečiams leis išgirsti tikrą muzikos energijos sprogimą

Balandžio 12 d., penktadienį, 19 val. Energetikos ir technikos muziejuje (Rinktinės g. 2) vilniečiai turės unikalią galimybę išgirsti itin retai Lietuvoje koncertuojantį, dažnai „tikraisiais muzikos ekstremalais“ vadinamą styginių ansamblį „NI&Co“.
„NI&Co“
„NI&Co“ / Orkestro archyvo nuotr.

Vilniečiai ir miesto svečiai tą vakarą galės pajusti tikrą muzikos sprogimą, mat tai – koncertas iš ciklo „Muzikos energija“, kuris balandžio mėnesį vyks šiame sostinės muziejuje, tapusiame netradicine renginių vieta. Muzikos energija – tai visiškai nauja energijos rūšis, kuri yra ekologiška, nesekina žemės išteklių, šildo žmones ir daro juos laimingesnius.

Vieną iš savo originalių koncertinių programų jau balandžio 12 d. „NI&Co“ pristatys Vilniaus publikai – paskutinį kartą Lietuvoje ansamblis koncertavo praėjusių metų gruodį, menų fabrike „Loftas“.

Styginių ansamblis „NI&Co“ pasaulyje žinomas kaip itin netradiciškai atliekantis šiuolaikinę akademinę minimalistinę muziką. Vokietijos dienraščiai „NI&Co“ muzikos atlikimą apibūdina kaip „anksčiau niekur nematytą ir neįtikėtinai originalų“. Kolektyvo vadovo, kompozitoriaus Gedimino Gelgoto kūrinių premjeros Berlyne laikomos sensacingomis, o dėl savo grojimo kokybės ir tikslumo, atraktyvumo, „NI&Co“ ansamblis muzikos kritikų gretinamas su moderniausiomis „Apple“ technologijomis.

„Po jaudinančio dviejų valandų koncerto, dabar mes žinome: lietuviai muzikantai, pasivadinę „NI&Co“ vardu, pristato šiuolaikinę minimalistinę, eksperimentinę muziką ir pačius sudėtingiausius savo repertuaro kūrinius atlieka mintinai. Jie pasižymi niekur anksčiau nematytu atlikimo braižu, jų pasirodymuose judesys, išraiškos ir dirigavimo gestai organiškai susijungia su atliekama muzika. Jų muzikos atlikimo jėga yra užimanti kvapą, o kokybė – briliantinė“, – teigia muzikos kritikas E. Ochsas Vokietijos leidinyje „Ostseezeitung“.

2013-ieji metai kolektyvui „NI&Co“ – kaip niekad intensyvūs. Praėjusį mėnesį koncertuota Londono ir Berlyno koncertų salėse, o iki rudens numatomi pasirodymai įvairiuose festivaliuose Vokietijoje, Švedijoje, Austrijoje, Lenkijoje, koncertai Jungtinėse Valstijose – Niujorke ir Los Andžele.

Kovo pradžioje televizijoje ir internete „NI&Co“ pristatė vaizdo klipą „Everyday More (And End)“, kuriame gvildenama šiuolaikinės visuomenės itin aktyvaus ir dažnai besaikio vartojimo tema. 

Reta proga išgirsti ansamblį „NI&Co“ Lietuvoje – Energetikos ir technikos muziejuje, Vilniuje (Rinktinės g. 2), balandžio 12 d., penktadienį, 19 valandą.

Bilietus platina: bilietai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?