Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 15

Vilniečiams koncertuos jaunieji džiazmenai ir bardai

Ateinantis penktadienis ir šeštadienis, Vilniaus mokytojų namai ir Nacionalinis dramos teatras – dvi skirtingos erdvės ir du vakarai, du atlikėjų aštuonetai ir du skirtingi žanrai – dainuojamoji poezija ir džiazas, bet tokios pačios sąsajos: šiuodu koncertus surengs kūrybiniai kolektyvai, išaugę iš atlikėjų ir fonogramų gamintojų asociacijos AGATA jaunimo iniciatyvų.
Džiazas
Džiazas
Temos: 2 AGATA Džiazas

Pirmasis įvykis – tai nemokamas koncertas, kuriame penktadienį 18 val. pasirodys jaunieji atlikėjai iš visos šalies, praėjusią vasarą lavinę įgūdžius AGATA meistriškumo stovykloje: Evelina Beivydaitė, Justė Kazakevičiūtė, Justė Burškaitytė, Vytautas Sakalauskas, Justas Jonauskas, Rugilė Barštytė, Monika Balčikonytė. Jų kūrybiniam vakarui vadovaus kompozitorius Andrius Kulikauskas.

Štai programoje abiturientas J, Jonauskas atliks jautrią savo kūrybos dainą „Tautiečiams“. „Aš turbūt esu truputį keistas, bet man rūpi mūsų visuomenė, mūsų šalis, todėl kuriu tai, kas būtų atsvara visam tam lėkštam dainavimui“, – pripažino vienas aštuonetuko atlikėjų.

Antrasis įvykis – šeštadienio 16 val. koncertas, kurį surengs naujai susibūręs jaunų muzikantų kolektyvas „Jazz Gang“. Jis išaugo iš asociacijos AGATA praėjusią vasarą organizuoto europinio keliaujančio jaunimo orkestro – šioje trupėje dalyvavusi lietuvių dalis susicementavo, nutarė kartu tęsti muzikinę veiklą ir dar pakvietė prisijungti tris jaunuolius iš stovyklos.

„Repetuodami Prancūzijoje ir važinėdami po Europą mes tapome kaip šeima, o dabar kaip nauja grupė sugrįžtame su originaliomis kompozicijomis ir jaunatviška energija“, – sakė vokalistė Veronika Golovanova. Be jos koncerte džiazo skambesiu džiugins Agnietė Ivanauskaitė, Donata Januševičiūtė, Mantvydas Pranulis, Mykolas Viningas, Domantas Razmus, Rokas Jackūnas, Armanas Isojan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai