Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 10

Vilniuje koncertą surengs Borisas Grebenščikovas ir grupė „Akvarium“

Gegužės 12 dieną „Forum Palace“ koncertą surengs Rusijos roko muzikos legenda Borisas Grebenščikovas ir grupė „Akvarium“.
Borisas Grebenščikovas ir grupė „Akvarium“
Borisas Grebenščikovas ir grupė „Akvarium“ / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Akvarium“ dainos išaugino ne vieną kartą: gilios, pripildytos sudėtingų prasmių eilės kviečia sustoti, pripildyti plaučius šviežio oro ir nors sekundei – iškvepiant – prisiminti tai, kas svarbiausia. „Akvarium“ muzika – begalinė atsakymų paieška, kuriai kartais ir visas gyvenimas yra per trumpas.
 
B.Grebenščikovas — vienintelis „Akvarium“ sudėtyje kuria muziką daugiau nei 40 metų. Jis įrašė dešimtį savilaidos albumų ir dar daugiau nei dešimt oficialių įrašų tuo metu, kai žodis „rokas“ nustojo būti uždraustas. B.Grebenščikovas ir šiandien atlieka roką. Tačiau ne tik roką. Būtent B.Grebenščikovas pirmasis iš rusų sugebėjo visą jam artimą šiuolaikinės Vakarų muzikinės kultūros estetiką adaptuoti gimtosios kalbos subtilybėms. Ir jis toliau tai tęsia – rodo, kaip galima būti rusu ir dainuoti ne tik Sankt Peterburgo romansus, bet ir Jamaikos regį, Afrikos sukussą, Amerikos folkmuziką ir Airių balades. Jau beveik 40 metų B.Grebenščikovas išeina į sceną ir sveikina klausytojus, daugelis kurių ateina į koncertus kartu su savo išaugusiais vaikais.
 
B.Grebenščikovo sąraše daugiau nei 50 albumų ir apie 1000 dainų. 
 
Viena savo mylimiausių šalimi B.Grebenščikovas įvardina Lietuvą, o Vilnių – artimiausiu jo širdžiai miestu. Šįkart į sceną su B.Grebenščikovu išeis ne tik žinomi ir mylimi muzikantai (kaip Rusijos, taip ir užsienio), bet ir muzikantai, kurių pasirodymo niekas net nesitiki. 
 
Nebus tik klavišininko - praėjusių metų lapkričio 1 d. pasaulį paliko klavišinių instrumentų virtuozas ir kolektyvo aranžuotojas Borisas Rubekinas, kuris, B.Grebenščikovo žodžiais buvo „viso ko pagrindas“. Priimti į jo vietą naują muzikantą B.Grebenščikovas kategoriškai atsisako, sakydamas, kad B.Rubekino pakeitimas yra neįmanomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento