Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 04

Vilniuje – šiaurietiškos „Samosad Bend“ dub‘o bangos

Liepos 13 dieną sostinės klube „Trip“ bus galima išgirsti šiaurietiško dub‘o garsus – projektą iš Karelijos ir Sankt Peterburgo „Samosad Bend“. Projekto muzikantai didesnį dėmesį skiria gyviems pasirodymams nei įrašams. Į Vilnių jie užsuks važiuodami į Baltarusijos Molodečhno mieste liepos viduryje vykstantį muzikos festivalį. Gali būti, kad tai vienintelė galimybė išgirsti šį muzikos kolektyvą Vilniuje.
Samosad Bend
„Samosad Bend“ / Organizatorių nuotr.

Patys muzikantai save apibūdina šitaip:

„Samosad Bend“ groja gyvą dub‘a apie dešimtį metų. Mes išleidome 7 albumus ir savo muzikoje naudojame sovietinius analoginius sintezatorius bei „delay“ efektus. Mūsų muzika yra šimtaprocentinė improvizacija su etno elementais, paremta reggae-dub vibracijomis psichodelinių transcendentinių garso kelionių erdvėje. Pastaruoju metu kolektyvo skambesys tapo sunkesnis, ir tai susiję su posūkiu į Apokalipsės koncepciją – „Armageddub“.

„Samosad Bend“ yra dažnas svečias muzikiniuose festivaliuose Rusijoje, taip pat – Sankt Peterburgo, Maskvos, Karelijos, Pskovo ir kitų miestų klubuose. Štai ką rašo apie šią grupę vienas iš Sankt Peterburgo muzikinės scenos žinovų Maksimas Zlotnikovas:

„Svarbu iš karto pažymėti, kad visiškai beprasmiška bandyti suvokti šios grupės kūrybą per garso arba vaizdo įrašus. Tai tinka nebent išankstiniam susipažinimui. Tai yra tas pats, kaip nuo gimimo aklam žmogui mėginti paaiškinti, kas yra spalva. Palyginimas su spalva yra toli gražu neatsitiktinis. Nes jei ir įmanoma įsivaizduoti muzikinį audinį kaip neskaidų, nesibaigiantį, gyvą ir vykstantį čia ir dabar – „Samosad Bend“ muzikantų kūryba ir būtų tas retas pavyzdys.

Jų koncertinius pasirodymus galima neperdedant pavadinti garso sakramentu. Garso kaip tokio, be jokių sąlygų, žanrinių rėmų ir kitų apribojimų.

Koncertiniai kūriniai, kurie kartais trunka po pusvalandį ir ilgiau, yra gryna improvizacija. Tačiau, kaip ir visos geros improvizacijos, tai yra darnios, iki smulkmenų apgalvotos improvizacijos.

Iš dalies tai galima pajusti pažiūrėjus „Samosad Bend“ koncertinius vaizdo įrašus. Bet tam, kad galėtum pilnai suvokti pojūtį, kuris tave užburia kai stovi priešais sceną – sodri elektroninių skambesių banga tave pripildo tyra energija ir gramzdina į tikrą transą – emocijas būtina padauginti bent iš dešimties“.

Daugiau nėra ką pridurti, išskyrus kvietimą nepraleisti galimybės pamatyti tai, ko Lietuvoje dar nebuvo – grupę „Samosad Bend“. Grupės plokšteles leidžia rusų muzikos leidėjai „Sketis“.

VIDEO: Samosad Bend

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai