Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: ką nuveikti per šv. Valentino dieną?

Planuojantiems meilės dieną vertėtų nepamiršti kultūrinių renginių. Kokį filmą, koncertą ar spektaklį pamatyti šv. Valentino dienos išvakarėse ir Vasario 14 d.?
Šokiai (asociatyvi nuotr.)
Šokiai (asociatyvi nuotr.) / 123RF.com nuotr.

Vasario 13 d.

Koncertas „Meilės lyrika“ – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir maestro Gintaras Rinkevičius meilės dieną 17.00 val. Birštono kultūros centre pristato gražiausių visų laikų klasikinių meilės kūrinių programą: Gustavo Mahlerio „Adagietto“, Sergejaus Rachmaninovo koncerto fortepijonui Nr. 2 antrąją dalį, W.A.Mozarto Paminos ariją iš operos „Užburtoji fleita“. Šį vakarą atliks ypatingi svečiai – pianistas Petras Geniušas ir sopranas Lina Dambrauskaitė.

Opera „Traviata“ – 18.00 val. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre Giuseppe Verdi muziką spektakliu pavertė režisierius Fabio Ceresa. „Mano spektaklių kostiumai persmelkti prabangos, istorijos ir fantazijos – tai padeda kurti šią magiją. Tas pat pasakytina ir apie scenas – jos prabangios, keliančios nuostabos, estetinio pasigėrėjimo jausmą. Man tai labai svarbu. Tai neatsiejama operos dalis, kurią, mano supratimu, svarbu išsaugoti ir perteikti“, – yra sakęs jis.

Filmo „Medžiotojo naktis“ peržiūra – 18.50 val. kino teatre „Skalvija“ bus rodoma kino klasika tapusi Charleso Laughtono juosta. Į laisvę išeina nusikaltėlis Haris Pauvelas, ant jo abiejų rankų krumplių ištatuiruoti žodžiai „Meilė“ ir „Neapykanta“. Apsimetęs pamokslininku, jis suvilioja vienišą našlę, ketindamas pasisavinti paslėptą jos velionio vyro turtą. Du maži našlės vaikai, žinantys, kur guli pinigai, tampa maniako taikiniu.

Spektaklis „Vasaros vapsvos gelia mus net lapkritį“ – 19.00 val. Kauno dramos teatro Ilgojoje salėje. Spektaklio siužetas iš pirmo žvilgsnio primena detektyvinę istoriją – vyras, žmona ir šeimos draugas mėgina išsiaiškinti, kur pirmadienio vakarą buvo jų bičiulis Markusas. Kiekvienas tvirtina, kad jis buvo su juo, turi akivaizdžių įrodymų ir liudininkų. Kiekvienas stengiasi įtikinti kitus, kad tiesa yra jo pusėje. Kiekvienu iš jų galima patikėti, tačiau Markusas negalėjo būti keliose vietose vienu metu, tad kur gi jis iš tiesų buvo? Režisavo Nino Maglakelidze Ivano Vyrypaevo kūrybos motyvais.

Operetė „Vienos kraujas“ – 19.00 val. Panevėžio muzikiniame teatre. Libreto autoriai – Victoras Leonas ir Leo Steinas – atveria aukštuomenės gyvenimo užkulisius: pradžioje paaiškėja, kad grafas Cedlau išvyksta su nežinoma moterim į užmiesčio vilą, dėl to nerimauja kita mylimoji Franciska. Šiuos žygius, žinoma, bando išsiaiškinti grafo žmona grafienė Cedlau, o ją supranta tik ministras pirmininkas, kuris pats vėliau patenka į dviprasmišką situaciją. Visa tai susipina su kitų personažų širdžių troškimais. Toks meilės intrigų daugiabriaunis Vienoje pasirodo nepakankamas, – paaiškėja, kad grafo kraują kaitina ketvirtoji moteris.

Paskutinioji prancūzų kino festivalio „Žiemos ekranai“ diena – patikrinkite repertuarus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Marijampolėje, Nidoje, Plungėje, Palangoje, Panevėžyje.

Vasario 14 d.

„Saulės kliošo“ kocertas – 19.00 val. „Avia Solutions Group“ arenoje, Vilniuje, grupė vienam vakarui virs „Meilės kliošu“. „Kviečiame pabūti ir vėl (arba pirmą kartą) mūsų muzikos pasaulyje, kuriame užteks vietos visiems. Po ilgesnės pertraukos, pasiilgę jūsų ir vieni kitų, ruošiame didesnį, bet įprastai jaukų ir šiltą koncertą. Jei yra mylimas žmogus, kuriam apie tai pasakyti ar priminti neradote progos, sukurkime ją kartu“, – į koncertą kviečia grupės nariai Justė Starinskaitė ir Laurynas Šarkinas.

Ievos Norkutės koncertas „Meilės nutylėjimai“ – 18.00 val. Šv. Jonų bažnyčioje, Vilniuje, dainininkė pristatys savo naująjį albumą „4“.

Koncertas „Meilė tango ritmu“ – 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje smuikininkė Dalia Dėdinskaitė, violončelininkas Glebas Pyšniakas, akordeonininkas Tadas Motiečius ir perkusininkas Pavelas Giunteris kvies kartu leistis į muzikinę kelionę po skirtingus žemynus ir kultūras. Á.Piazzollos kūrinius aistringais šokių piešiniais papildys argentinietiško tango šokėjų pora Carlos ir Brigita Rodriguez.

Koncertas „Agentinos kvapas“ – 18.00 val. Panevėžio muzikiniame teatre garsiausio tango kompozitoriaus Astoro Piacolos kūrinius atliks akordeonininkė Ala Fetingienė ir muzikinio teatro styginių kvartetas. Programoje retai atliekamas tango emocijų kupinas kūrinys „Tango pojūčiai: miegantis, mylintis, nerimas, baimė“. Taip pat skambės populiarios šio autoriaus kompozicijos „Libertango“, „Oblivion“, „Milonga del Angel“, „Ave Maria“, „Galliano en Santiago“ „Adios Nonino“, „Undertango“. Jas akordeonui ir styginių kvartetui aranžavo Tadas Šileika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas