Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
"IZAOKAS"
„Izaokas“ / Filmo kūrėjų nuotr.

Rugpjūčio 9 d.

Vido Poškaus paroda „Žmogus, kuris juokiasi“ – 16.00 val. bus pristatoma menininko ir dailėtyrininko paroda, inspiruota to paties pavadinimo prancūzų rašytojo Victoro Hugo romano „L'Homme qui rit“ (1869). Šio sutapimo neneigia ir autorius, be to, pastebi, kad pastaruoju metu kuriant jam svarbiausiu konceptualiu atspirties tašku yra juoko fenomenas.

Rugpjūčio 11 d.

Spektaklio „Analizuojant žvėrį“ rodymas – 21.00 val. Kalnų parko estradoje. „Analizuojant žvėrį“ – dviejų menininkų, Pauliaus Markevičiaus ir Barboros Šulniūtės, kūrinys. „Norėdami nupasakoti spektaklio mintį, rinkomės ne įprastą žodinį istorijos pasakojimo būdą. Tam pasitelkėme įvaizdžius, asociacijas, pojūčius“, – sako kūrėjai.

Rugpjūčio 12 d.

Romano „Akys chimeros“ pristatymas – 18.30 val. Lukiškių aikštėje Sandra Bernotaitė pristatys savo naująjį romaną. Antrojo pasaulinio karo išvakarėse iš Kauno prieplaukos į Gelgaudiškį garlaiviu „Klaipėda“ išjuda jungtinė lenkų ir lietuvių kultūros atstovų grupė. Tikrų istorinių įvykių fone – žaižaruojanti to meto kasdienybė ir sudėtingo likimo rašytojų kompanija.

Arūno Gelūno pokalbis su Kristina Sabaliauskaite – 19.00 val. Palangos gintaro muziejuje. Pašnekesys Tiškevičių rūmų terasoje suksis apie Petro I menines aspiracijas, jo ryšius su Palanga, miesto estetinę tradiciją bei aktualius kultūrinius ir istorinius kontekstus.

Rugpjūčio 13 d.

Filmo „Izaokas“ premjera – 20.45 val. kino teatre „Pasaka“ bus rodomas Jurgio Matulevičiaus filmas, paremtas Antano Škėmos to paties pavadinimo apysaka. Filmas pasakoja apie pagrindinį herojų Andrių Gluosnį, kuris nužudo žydą Izaoką per kraupias „Lietūkio“ garažo žudynes, įvykusias 1941 m. Kaune. Kaltės jausmas Gluosnio neapleidžia ir dar labiau paaštrėja jo draugui Gutauskui sovietmečiu grįžus iš JAV kurti filmo apie „Lietūkio“ garažo žudynes.

Rugpjūčio 14 d.

Spektaklio „Žmogus iš Podolsko“ pakartotinas rodymas – 20.00 val. Lukiškių kalėjimo pastate vyks Oskaro Koršunovo režisuota rašytojo Dmitrijaus Danilovo pjesės interpretacija. Pusantros valandos, užpildytos juoko, ašarų, sustingimo, baimės ir netolimo režimo realybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas