Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Lietuvos nacionalinis dramos teatras
Lietuvos nacionalinis dramos teatras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 30+ rudens sezono renginių, kuriuose verta apsilankyti.

Rugsėjo 6–11 d.

„Skaitymo festivalis“ – šių metų išskirtinumas – jis truks visą savaitę, renginiai vyks ne tik Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje, bet ir Trakų bei Ukmergės savivaldybių viešosiose bibliotekose.

Rugsėjo 7 d.

Šiuolaikinės muzikos showcase „Klasteris“ – pirmas toks šiuolaikinės muzikos įvykis ir savotiškas showcase‘as Lukiškių kalėjime, kuriame „Melos“, „Twenty Fingers Duo“ ir „Synaesthesis“ dalinsis viena scena.

Rugsėjo 7–15 d

Šiuolaikinio cirko festivalis „Helium“ – 16-ą kartą vyksiantis tarptautinis šiuolaikinio cirko festivalis keičia savo vizualinį identitetą bei pavadinimą ir bus sutinkamas „Helium“ vardu.

Rugsėjo 8–12 d.

Queer festivalis „Kreivės“ – Vilniuje prasidės 2014 m. startavusi kultūrinė ir socialinė iniciatyva, siekianti parodyti ir apmąstyti prasilenkiančias ir besikertančias LGBT+ žmonių patirties kreives.

Rugsėjo 9 d.

Spektaklio „Soliaris“ premjera – LNDT Naująją salę atidarys premjera pagal lenkų mokslinės fantastikos rašytojo Stanislawo Lemo kūrinį „Soliaris 4“. Stanislawas Lemas (1921–2006) – lenkų mokslinės fantastikos rašytojas, pripažintas šio žanro genijumi, sugebėjęs mokslinei fantastikai suteikti personažų psichologinį gylį, filosofinę dimensiją. „Soliaris“ – bene žymiausias Stanislawo Lemo mokslinės fantastikos kūrinys. Spektaklį režisuoja Grzegorzas Jarzyna – vienas ryškiausių Lenkijos kūrėjų, teatro, kino ir operos režisierius, nuo 1998-ųjų Varšuvos teatro „TR Warsawa“ meno vadovas.

Rugsėjo 9–12 d.

Vilniaus galerijų savaitgalis – daugiau kaip 30 dalyvių – muziejų, galerijų ir eksperimentinių erdvių – subūrusio renginio organizatoriai pripažįsta – taip, menas gali atrodyti keistas, tačiau tik tol, kol nėra pažintas. Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami lankytis parodose, dalyvauti ekskursijose, edukacijose, išklausyti diskusijų ir net pašokti, kitaip tariant, jiems artimu būdu susipažinti su erdvėmis, menininkais ir kūriniais. Visas naujienas sekite 15min kultūra.

TAIP PAT SKAITYKITE: 30+ rudens sezono renginių, kuriuose verta apsilankyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas