Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Literatūros festivalis „Open Books“
Literatūros festivalis „Open Books“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rugsėjo 21 d.

Diskusija „Simboliai ir nekonvenciški sprendimai: apie Cvirkos paminklą, Žaliąjį tiltą ir kitas miesto erdves“ – 18.00 val. Nacionalinėje dailės galerijoje kalbėsis Audrius Ambrasas, Dainius Liškevičius, Zigmas Vitkus ir Laima Kreivytė.

Rugsėjo 23–25 d.

Kultūros paveldo festivalis „Heritas“ – visi Vilniaus gyventojai ir miesto svečiai kviečiami į Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Didžiąją salę, kurioje vyks alternatyvios diskusijos paveldo temomis. Daugiau apie programą čia.

Rugsėjo 23 d.

Prasideda Vilniaus dokumentinių filmų festivalis šiemet festivalis vyks rugsėjo 23–spalio 3 d. „Skalvijos“ kino centre, spalio 1 d. – Kauno menininkų namuose, spalio 8–10 d. kino teatre „ArleKinas“. Skaitykite 15min kultūra rekomendacijas.

Atidaroma tarptautinė paroda „Deivės ir kariai: Marijai Gimbutienei – 100“ – pirmą kartą Lietuvoje bus eksponuojama Europos muziejuose saugoma unikali medžiaga, įkvėpusi žymiąsias prof. Marijos Gimbutienės hipotezes, kurias iškėlusi archeologė įtvirtino savo vardą akademiniame pasaulyje. Paroda veiks Istorijų namuose.

Rugsėjo 24 d.

„Kultūros naktis“ – Vilniaus miesto svečius ir gyventojus į naktinį miestą pakvies kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“. Skelbiamoje nakties programoje – arti 80 nemokamų kultūros renginių ir plati įvairovė: pasirodymai, koncertai, parodos, spektakliai, cirkas ir meniniai projektai, atliepiantys pačius netikėčiausius lankytojų lūkesčius.

Rugsėjo 24–25 d.

„Open Books“ Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje trečią kartą vyks literatūros festivalis. Jo tikslas – apžvelgti pastaraisiais metais išleistus arba dar planuojamus išleisti lietuvių autorių kūrinius, susitikti su žymiausiais užsienio ir lietuvių meno kūrėjais ir kritikais, diskutuoti aktualiausiomis šių dienų temomis. Daugiau apie programą čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas