Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Meno mugė „Art Vilnius'19“
Meno mugė „Art Vilnius'19“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Spalio 11 d.

Paskaita „Moteriškas abstrakcionizmo herojų šešėlis“ iš ciklo „Moterys mene“ – 18 val. Vilniaus Rotušėje menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis pasakos apie amerikietiškos laisvės simbolį – abstraktų ekspresionizmą bei penkias talentingas moteris, be kurių šis judėjimas neįsivaizduojamas.

„Fred Frith-Lotter Anker“ ir „Katarsis4“ koncertas – 19 val. Lietuvos kompozitorių sąjungoje gros du kolektyvai – danės L.Anker ir brito F.Frithas duetas, kurių kūrybą apžvalgininkia apibūdina kaip nuotykių kupiną muziką bei keturių saksofonininkų kolektyvas, kurių muzika remiasi laisvąja improvizacija.

Spalio 12 d.

Diskusija „Ar sugebame susikalbėti? Ar reikia dialogo tarp Bažnyčios ir LGBT? – 18 val. Adomo Mickevičiaus bibliotekoje bus pristatoma Jameso Martino SJ knyga „Statant tiltą“. Dalyviai: kun. Eugenijus Puzynia SJ, „Šiaurės Atėnų“ redaktorė Giedrė Kazlauskaitė, psichologas Jokūbas Gužas, vargoninkė ir visuomenininkė Ausma Sakalauskaitė. Moderatorius: knygos vertėjas, filosofas ir politikas Andrius Navickas.

Spalio 13 d.

Artūro Valionio knygos „Lėta medžiagų apykanta“ pristatymas – 18 val. Rašytojų klube poetas pristatys dvidešimt penkerius metus apibndrinančią poezijos rinktinę. Renginyje taip pat dalyvaus poetai Marius Burokas bei Donatas Petrošius, perkusininkas Arkadijus Gotesmanas. Renginį ves rašytojas, režisierius Alvydas Šlepikas.

Spalio 14 d.

Konferencija „Kūrėjas visuomenei, kūrėjas ekonomikai“ – nuo 10 val. Nacionalinėje dailės galerijoje vyks Lietuvos meno kūrėjų asociacijos rengiama konferencija, kurioje kviečiama diskutuoti apie kūrybos ekonomiką ir meno poveikį visuomenei.

Barboros Skaburskės performansas „Matmuo“ – 18.30 val. Žydų kultūros ir informacijos centre menininkė vizualinėmis ir garsinėmis priemonėmis įprasmins Abraomo Suckeverio rinkinio „Pirma naktis Vilniaus Gete“ eiles. Šis renginys skirtas paminėti Lietuvos žydų genocido 80-ąsias metines. Performanso ir instaliacijos sukūrimo atspirties tašku tapo tūkstančių Aušvice nužudytų žydų batų ekspozicija.

Tauro Kensmino personalinės parodos „Kritinė riba“ atidarymas – 18 val. galerijoje (AV17) menininkas kviečia pažinčiai su savo kūryba ir lūžio taško apmąstymą.

Spalio 14-17 d.

Tarptautinis festivalis „Vilnius Jazz“ – Lietuvos rusų dramos teatre keturias dienas skambės laisvasis džiazas, kurį atliks muzikantai iš Lietuvos, JAV, Italijos, Skandinavijos šalių, Brazilijos bei Ispanijos

Spalio 15-17 d.

Šiuolaikinio meno mugė „Art Vilnius“ – parodų ir kongresų centre „Litexpo“ tris dienas vyks pažintis su 55 galerijomis iš 12 pasaulio šalių, pristatančiomis geriausius savo menininkus bei jų kūrybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas