Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Kadras iš filmo „Grąžinti Tibetą namo“
Kadras iš filmo „Grąžinti Tibetą namo“

Gruodžio 7 d.

Paskaita „Moterys menininkės tarpukario Vilniuje: tarp lūkesčių ir galimybių“ – Nacionalinėje dailės galerijoje nemokama dr.Algės Andriulytės paskaita iš ciklo „Aktualioji dailėtyra: naujausios Lietuvos meno tyrimų atodangos“.

Gruodžio 8 d.

Virtualus susitikimas su rašytoju Tahiru Shahu – daugeliui skaitytojų T. Shahas savo knygomis sukūrė Maroko vaizdą, o naujoje knygoje „Mago mokinys“ rašytojas atveria įvairiausių spalvų kupiną Indiją. Į kelionę knygos „Mago mokinys“ puslapiais su T. Shahu leisis knygų apžvalgininkas, 15min vyr. redaktoriaus pavaduotojas Audrius Ožalas, ne kartą lankęsis Indijoje.

Edmundo Frėjaus paroda „Istorijos sugrįžimas“ – 18 val. Šv.Jono gatvės galerijoje. Ši paroda atsispindi glaudų skulptoriaus santykį su istorija ir užbaigia renginių, skirtų skulptoriaus gyvenimui ir kūrybai, ciklą. Parodoje bus pristatyti skirtingų dešimtmečių autoriaus kūriniai: medaliai, skulptūros, piešiniai ir video darbai.

Gruodžio 9 d.

Parodos „Gražina ir drakonas“ atidarymas – Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje atveriama pirmosios Lietuvos profesionalios dailininkės statytojos Gražinos Brašiškytė pieštinių animacinių filmukų paroda.

Artūro Valionio poezijos knygos pristatymas – „Salione“ vyks naujausios poeto eilėraščių knygos „Lėta medžiagų apykanta“ pristatymas.

Algirdo Tarvydo filmo „Kiti keliauja žvaigždynais“ peržiūra – Lietuvos kinematografininkų sąjungoje. Filmas pasakoja apie pirmuosius Lietuvos kino žingsnius. Pirmųjų kronikų kūrimą 1924–1933 metais prisimena Teofilė Vaičiūnienė, Antanas Mickevičius, Stasys Narijauskas, Stasys Vainilavičius.

Gruodžio 10 d.

Dokumentinis filmas „Grąžinti Tibetą namo“ – kino teatre „Skalvija“ bus rodomas tibetiečio režisieriaus Tenzingo Rigdolo dokumentinis filmas subtiliai fiksuojantis tibetiečių, gyvenančių išeivijoje, likimą, jų gyvenimo dramatizmą toli nuo Tėvynės. Kartu tai ir filmas apie meno galią, atskleidžiančią taikaus pasipriešinimo jėgą. Filmo peržiūra nemokama, renginys skirtas Tarptautinei žmogaus teisų dienai.

Gruodžio 11 d.

Susitikimas su menininke Aiste Kisarauskaite – Vilniaus rotušėjs 13 val. menininkė kviečia kartu su apžiūrėti parodą „Tobula vieta gyventi“. Ši paroda apie ateities svajones ir dabarties vaizdus, kuriuos taip greitai uždengia mūsų vaizduotė. Šis projektas apie ateitį, kurios gali visai ir nebūti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas