Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
15min forumas Herkaus Kunčiaus romano „Geležinė Stalino pirštinė“ pristatymas
15min forumas Herkaus Kunčiaus romano „Geležinė Stalino pirštinė“ pristatymas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Vasario 23 d.

Šokio spektaklio „Pluto“ premjera – 18:30 val. Klaipėdos dramos teatre bus galima pamatyti amerikiečių choreografo Matthew Dane Livingston ir šokio teatro „Aura“ bendrą kūrinį. Astrologijoje, Pluto yra transformacijos ir pokyčių planeta. Tai kartos planeta, o tai reiškia, kad skirtingas kartas ji valdo skirtingais būdais, atsižvelgiant į jos vietą danguje kliaujantis jūsų gimimo metu ir vieta.

Spektaklio „Eloiza ir Abelaras“ premjera – 19:00 val. Menų spaustuvėje, Vilniuje režisierius Rokas Ramanauskas pristatys kūrinį Ronaldo Duncano pjesės motyvais. Į istoriją, perkeltą į mūsų laikus spektaklio metu gyvai reaguoja ir aktoriai: Elžbieta Latėnaitė ir Povilas Budrys. Išgyvendami tragišką Eloizos ir Abelaro meilę kartu jie diskutuoja apie moters ir vyro santykį šiais laikais, demonstruodami buitį, kurios meilės laiškuose nesimatė visais laikai

Vasario 26 d.

Fortepijono virtuozo Haiou Zhang ir maestro Kai Bumanno koncertas – 19:00 val.Filharmonijos Didžiojoje salėje, Vilniuje. Šįvakar pianistas skambina vieną iš Mozarto fortepijoninių koncertų, už šio kompozitoriaus fortepijoninės kūrybos įrašą su NDR filharmonijos styginių orkestru Haiou Zhangas buvo nominuotas net dviejose kategorijose prestižiniuose vokiečių apdovanojimuose „Opus Klassik“.

Vasario 26–27 d.

Miuziklo „Elisabeth“ premjera – 18:00 val. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre rodomas Viktorijos Streičos režisuotas ir Jono Janulevičiaus diriguojamas spektaklis pagal Michaelio Kunze ir Sylvesterio Levay miuziklą. Tai vokiečių kalba sukurtas miuziklas apie imperatorienę Elžbietą, labiau žinomą Sisi vardu, Austrijos imperatoriaus, Habsburgų dinastijos atstovo Pranciškaus Juozapo I-ojo žmoną, savo gyvenimo metais pripažintą viena gražiausių Europos aristokračių.

Vasario 24–27 d.

22-oji Vilniaus knygų mugė – skaitytojų lauks ne tik tekstai ir vaizdai, bet ir mugės tema – Vaizdas kaip tekstas, kuri skleisis per meno parodas, iliustracijas, knygos meno parodas, tikrus pokalbius bei diskusijas, geriausių metų knygų ir geriausių knygų kūrėjų pristatymus.

Muzikos salė Vilniaus knygų mugėje – visas keturias dienas bus galima išgirsti gyvo garso pasirodymus, pokalbių scenoje – susitikimai su atlikėjais, diskusijos, naujausių muzikinių temų aptarimas. Stenduose lankytojų lauks ne tik autografai, bet ir išskirtinai šiam renginiui sukurtų leidinių, plokštelių pristatymai.

Vasario 25 d.

Grupės „Selofan“ koncertas – 21:00 val. kultūros bare „Empty Brain Resort“. Graikai „Selofan“ – vieni aktyviausių tamsiojo, gotiško postpanko lyderių, brėžiančių naujas žanro ribas ir savo aktyviu darbu atveriančiu jam naujas auditorijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas