Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Antanas Gudaitis ir jo darbai
Antanas Gudaitis ir jo darbai / 15min koliažas

Rugsėjo 2–28 d.

Antano Gudaičio paroda „Kompozicijos“ – Vilniuje, Titanike. Tai Antano Gudaičio 120-osioms gimimo metinėms paminėti skirta ekspozicija, kuri svarbi ne tik dėl to, kad didesnių menininko parodų nebuvo jau bent keletą dešimtmečių, bet ir dėl to, kad ja norima atskleisti gyvybingiausią ir paties A.Gudaičio labiausiai vertintą kūrybinį laikotarpį, prasidėjusį maždaug nuo 1959 m. ir besitęsiantį iki jo mirties 1989 m.

Rugsėjo 4 d.

Laimos Kreivytės ekskursija po parodą „Neįrėmintos: Leis, Tabaka, Rožanskaitė“ – Vilniuje, Vytauto Kasiulio dailės muziejuje. Iš KUMU muziejaus Taline į LNDM Vytauto Kasiulio dailės muziejų atvykusi paroda skiriama trijų Baltijos šalių dailininkių – Mallės Leis (1940–2017), Maijos Tabakos (1939) ir Marijos Teresės Rožanskaitės (1933–2007) – sovietinės eros pabaigos, 8–9 dešimtmečių, kūrybai.

Rugsėjo 5 d.

Tetsuya Ozaki paskaita „Pamėklės (yokai) ir šiuolaikinis Japonijos menas“ – Vilniuje, Nacionalinėje dailės galerijoje. T.Ozaki yra vyriausiasis parodos „Gražuolės, pamėklės ir samurajai“ (kuratorius dr. Arūnas Gelūnas) konsultantas, redaktorius, leidėjas, kuratorius, meno kritikas, vizituojantis tyrėjas Kioto menų universiteto Akademinių tyrimų centre.

Rugsėjo 5–8 d.

Vilniaus galerijų savaitgalis – Vilniuje, įvairiose erdvėse. Nuo 2016-ųjų vykstantis renginys simboliškai žymi parodų sezono pradžią. Kaip ir kasmet, šis renginys siekia atkreipti dėmesį į plačią sostinės šiuolaikinio meno panoramą, skatina parodų lankytojus atrasti naujus kultūros žemėlapio taškus, patirti kviestinių kuratorių pristatomus požiūrio kampus.

Rugsėjo 6–7 d.

15-osios Baltijos trienalės „Ta pati diena“ atidarymas – Kas trejus metus vykstanti paroda lankytojus pasitiks dviejų dienų trukmės gyvai atliekamų kūrinių programa ir daugiau nei 50 meninink(i)ų iš įvairių pasaulio šalių pristatančia paroda, kurią bus galima aplankyti iki 2025 m. sausio 12 dienos

Kauno kultūros mugė – Kaune, Nepriklausomybės aikštėje. Lankytojai galės susitikti su kultūra ir iš pirmų lūpų išgirsti apie naująjį kultūrinį sezoną, kurį pristatys Kauno kultūros organizacijos ir iniciatyvos bei svečiai iš Klaipėdos, Šiaulių, Alytaus ir Vilniaus.

Rugsėjo 7 d.

2-oji tarptautinė meno ir mokslo trienalė – Klaipėdoje, Klaipėdos kultūrų komunikacijos centre. Antrąkart vyksianti tarptautinė trienalė – unikalus meno ir mokslo tyrimų projektas. Šios sinergijos priemonėmis bandoma atkreipti dėmesį į sudėtingas, kompleksines situacijas, susidariusias dėl intensyvios žmonijos veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas