Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min rekomenduoja: kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Paulius Markevičius. Kadras iš filmo „Sesės“
Paulius Markevičius. Kadras iš filmo „Sesės“ / Filmo kūrėjų nuotr.

Rugsėjo 18–kovo 30 d.

Tarptautinė paroda „Kijevo Rusia. Pradžia“ – Vilniuje, Istorijų namuose. Paroda skirta šios ankstyvųjų vidurinių amžių Rytų Europos valstybės, kurią dabartinė Ukraina laiko savo ištakomis, istorijai. Tai daugiakultūris IX–XIII amžiuje gyvavęs darinys, radęsis dėl poreikio prekiauti ir formavęsis veikiant stipriai Skandinavijos vikingų, stepių klajoklių ir Bizantijos įtakai.

Rugsėjo 18–21 d.

„Fluxus“ festivalis – Kaune. Beveik 10 tūkst. žmonių ir bendruomenių iš visos Lietuvos pritraukiantis festivalis šurmuliuos jau nuo trečiadienio: vyks „Fluxus“ paskaitos, tarptautinė paroda, performansai, menininkų lydimos kostiumų kūrybinės dirbtuvės ir žaidimai.

Rugsėjo 19–20 d.

Vilniaus dokumentinių filmų festivalis – Vilniuje ir Klaipėdoje. Festivalio programą galima rasti atnaujintoje internetinėje svetainėje.

Rugsėjo 19–spalio 19 d.

Julijos Skudutytės paroda „INFJ“ – Vilniuje, galerijoje „Meno niša“. „INFJ“ yra šeštoji asmeninė menininkės paroda, kurioje ji pristatys naujus darbus, kurtus meno rezidencijos Vokietijoje, Diuseldorfe, metu. Šie darbai buvo eksponuojami „Atelier am Eck“ galerijoje.

Rugsėjo 20 d.

Filmo „Sesės“ premjera – Lietuvos kino teatruose. 77-ajame Lokarno (Šveicarija) kino festivalyje pristatytas naujausias Venecijos liūto ir keturių „Sidabrinių gervių“ laimėtojo Lauryno Bareišos filmas „Sesės“. Psichologinė drama buvo atrinkta į pagrindinę konkursinę programą, kurioje su kitais 16 filmų varžosi dėl pagrindinio prizo – „Auksinio leopardo“

Rugsėjo 20–lapkričio 23 d.

Spaktaklio „Užburtas kalnas“ premjera – Vilniuje, Valstybiniame jaunimo teatre bus rodoma Krystiano Lupos premjera pagal Thomo Manno romaną „Užburtas kalnas“, kuris pasaulį išvydo lygiai prieš 100 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas