Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min skaitytojams – scenos menų konferencijos „StageArt: Vilnius 2021“ transliacija

Savaitgalį Vilniuje vyksiančioje šiuolaikinio meno mugėje „Art Vilnius’21“, Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras kvies į scenos menų konferenciją „StageArt: Vilnius 2021“, kurios metu vyks ne tik diskusijos, tačiau ir kvėpavimo pamoka bei galimybė pro rakto skylutę pažvelgti į teatro gyvenimą.
scenos menų konferencija „StageArt: Vilnius 2021“
scenos menų konferencija „StageArt: Vilnius 2021“

Spalio 16 d. (šeštadienį) portale 15min bus galima tiesiogiai stebėti tris šios konferencijos diskusijas bei atvirą pamoką „Įkvėpk gyvenimo“ su gydomojo kvėpavimo specialiste Genesis Day Lagasca iš Honkongo.

Nuo 15 val. vyks diskusija „Opera kaip Lietuvos įvaizdžio eksporto įrankis“. Joje dalyvaus Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, LNOBT generalinis direktorius Jonas Sakalauskas, kiti šalies kultūros lauko atstovai.

15min bus galima tiesiogiai stebėti tris šios konferencijos diskusijas bei atvirą pamoką „Įkvėpk gyvenimo“

Nuo 17 val. prasidės atvira pamoka „Įkvėpk gyvenimo“, skirta persirgusiems koronavirusu ir ne tik. Joje gydomojo kvėpavimo specialistė Genesis Day Lagasca iš Honkongo pademonstruos, kokiais kvėpavimo pratimais galime pagerinti savo savijautą. Po pamokos vyks diskusija „Kaip medicinos mokslas gali prisidėti prie operos (bel canto) meno raidos“, kurioje dalyvaus gydytojas-otorinolaringologas Virginijus Ulozas, gydytoja-laringologė Austėja Pečeliūnienė, dainininkai, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesoriai Asta Krikščiūnaitė ir Vladimiras Prudnikovas.

Nuo 19 val. kvies diskusija besidominčius ne tik teatro menu, bet ir žaidimais. Diskusiją „Opera ir žaidimai. Žaidimai ir opera“ LNOBT pristato kartu su Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija. Joje dalyvaus MB „Reklamos planas“ direktorius Rytis Jadzevičius, „Gluk Media“, kūrybos vadovas Vaidas Gecevičius, studijos „Nieko“ vadovas Eugenijus Stratilatovas, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius Jonas Sakalauskas.

Konferencijos „StageArt: Vilnius 2021“ tikslas – padėti pamatus 2022 m. vyksiančiam tarptautiniam forumui, suvienijant aktyviai veikiančių Lietuvos, Latvijos, Estijos, o ateityje – ir Šiaurės šalių scenos menų profesionalų kompetencijas. Konferencija yra projekto, skirto 2023 m. minimai Vilniaus 700 metų sukakčiai pažymėti, renginių programos dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas