Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

3 lankomiausios popamokinės kultūrinės veiklos: ką renkasi jaunimas ir kiek kainuoja?

Artėjant mokslo metams daugelis mokinių ruošiasi grįžti ne tik į mokyklas, bet ir į mėgstamus būrelius. Dažnai tėvams atvedus vaikus į vieną ar kitą užsiėmimą, mažieji atranda save ir tęsia šią veiklą metų metus. Tačiau tiems, kurie dar neišsirinko patinkančios popamokinės veiklos, tą padaryti gali būti sunku, kadangi būrelių pasiūla šiomis dienomis yra išties didelė.
Vaikas groja smuiku
Vaikas groja smuiku / 123RF.com nuotr.

Nepaisant to, kad veiklų pasirinkimų laukas tikrai platus, populiariausias pasirinkimas tarp mokinių visgi išlieka sportas. Tiesa, po šios kategorijos rikiuojasi eilė kultūrinių (meninių) būrelių, neužleidžiančių vietos kitokio tipo užsiėmimams.

Muzika – daugiausiai mokinių pritraukianti kategorija

Remiantis Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2021 metais neformaliojo švietimo įstaigose muzikos kryptį rinkosi per 28 tūkst. mokinių. Tiesa, muzika – tai ne tik solinis ar choro dainavimas, bet ir grojimas su gausybe įvairių instrumentų.

Pasiūlymų, kur dainuoti – apstu. Pavyzdžiui, Sostinės vaikų ir jaunimo centre galima rinktis vokalo pamokas, kurių mėnesio kaina – 62 Eur., o solinio dainavimo – 56 Eur./mėn. Vilniaus Yamaha muzikos mokykloje dainavimo užsiėmimai kainuoja 50 Eur.

O štai grojimo pamokų kainos ženkliai skiriasi. Gitaros pamokos kurkuria.lt platformoje mėnesiui kainuoja 80 Eur., nebent lankomi grupiniai užsiėmimai, kurių kaina – 40–50 eurų, priklausomai nuo žmonių skaičiaus. Sostinės vaikų ir jaunimo centre už užsiėmimus „Gitaros studija“ tenka susimokėti 42 Eur./mėn. Tuo tarpu, skelbimų platformose galima rasti daugybę individualių mokytojų, kur pamokų kaina svyruoja nuo 8 iki 40 Eur.

Dar vieno iš populiariausių instrumentų – pianino – pamokos kaina pianino-pamokos.lt platformoje prasideda nuo 20 Eur., o dainavimopamokos.lt individualios pamokos kaina siekia 12 Eur. mokantis grupėje – dar mažiau.

123RF.com nuotr./Dainavimas
123RF.com nuotr./Dainavimas

Dailės užsiėmimai

Statistika rodo, kad praėjusiais metais neformaliojo švietimo įstaigose dailės kryptį buvo pasirinkę virš 12 tūkst. mokinių.

Dailės užsiėmimų pasiūla miestuose, o ypač Vilniuje, vis auga.

Dailės užsiėmimų pasiūla miestuose, o ypač Vilniuje, vis auga. Būrelių kainos priklauso nuo amžiaus, pamokų trukmės, mokytojų kompetencijos ir net vietos.

Meninių užsiėmimų studijoje „Meno Harmonija“ dailės ir rankdarbių užsiėmimų kaina prasideda nuo 8 Eur. už akademinę valandą. Dailės studijoje „Mėnulis“ pamokų kaina mėnesiui – nuo 36 Eur. Norint rinktis dailės ir keramikos būrelį akademijadali.lt platformoje už mėnesio pamokas reikės susimokėti 35 Eur.

123RF.com nuotr./Vaikai
123RF.com nuotr./Vaikai

Galiausiai, daugybę metų išliekanti populiariausiųjų gretose – choreografijos kryptis

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2021 metais neformaliojo švietimo įstaigose choreografijos kryptį rinkosi kiek daugiau nei 7 tūkst. mokinių

Panašiai kaip muzika, choreografija nėra vienalytė kategorija. Tai – plati įvairovė šokio stilių: liaudies, pramoginiai, gatvės, latino, baletas ir dar daug kitų.

Šokių studija „ANT“ siūlo skirtingus planus pasirinktoms šokių treniruotėms: už vieną apsilankymą tenka susimokėti 10 Eur., tačiau pasirinkus gold planą, neribotas treniruočių lankymas atsieina 80 Eur. per mėnesį. Tuo tarpu, gatvės šokių studija „Skillz“ siūlo 4 savaites pamokų (8 užsiėmimai) už 50 Eur., arba neribotą treniruočių skaičių mėnesio eigoje už 85 Eur. „Šok/Šok“ šokių studijoje vienkartinis apsilankymas kainuoja 8 Eur., o 2 pamokos per savaitę – apie 45 Eur./mėn.

123RF.com nuotr./Šokio pamoka
123RF.com nuotr./Šokio pamoka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas