Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oleksandras Tkačenko: daugiau nei 100 tarptautinių kultūrinių institucijų boikotavo rusų kultūrą

Kovo 28 d. Ukrainos kultūros ministras Oleksandras Tkačenko savo feisbuko paskyroje pranešė, kad daugiau nei 100 tarptautinių kultūrinių institucijų atsisakė bendradarbiavimo su Rusijos kultūrinėmis įstaigomis.
Maskvos didysis teatras
Maskvos didysis teatras (asociatyvi nuotr.) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarp boikotuojančių rusiško turinio rodymą yra ir Lietuvos kultūros įstaigos – Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, Lietuvos kultūros taryba.

Kaip 15min rašė anksčiau, Kovo 27 d. pasirodžiusiame interviu rusų žiniasklaidai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis atsakė į klausimą, ar visi rusų menininkai turėtų būti boikotuojami.

„Tai labai sudėtingas klausimas, bet bijau, kad tai truks ilgai, – sakė prezidentas. – Rusų kultūrą boikotuoti reikia būtent tam, kad suprastumėte: kai [Ukrainoje] miršta žmonės, turėtumėte bent jau pasijusti nepatogiai.“

Kultūrinė, sportinė ir kita izoliacija atsiranda tiems, kurie lieka Rusijoje, bet yra ir išvykusių, kurie siekia tęsti savo veiklą, kalbėjo prezidentas. „Tai jų teisė“, – komentavo.

„Bet sakyti, kad jie visi iki galo nekalti, taip pat nesąžininga – jei žmogus nė karto neatidavė savo balso, nepasisakė socialiniuose tinkluose, neišėjo į aikštę [jis taip pat kaltas].“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas