Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

B.Savukyno sūnus piktinasi tėvo vardo premijos skyrimu „Nemuno“ redaktorei E.Drungytei

Kultūrologo Bronio Savukyno sūnus piktinasi tėvo vardo premijos skyrimu žurnalo „Nemunas“ vyriausiajai redaktorei Erikai Drungytei, ketvirtadienį pranešė LRT.
Erika Drungytė
Erika Drungytė / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Dėl premijos skyrimo Aistis I.Savukynas kreipėsi į kultūros ministrą Simoną Kairį, žiniasklaidą, taip pat premijos teikimo komisijos narius, teigdamas, kad E.Drungytės įvardijimą premijos laureate jis laiko „neįtikėtinai įžūliu ir skandalingu“ dėl jos paramos eksteisėjai Neringai Venckienei ir, kaip teigia, jos viešų necenzūrinių pasisakymų. A.I.Savukyno teigimu, laureatės reputacija nedera su B.Savukyno propaguotomis elgesio ir etikos normomis.

Premijos teikimo komisijos pirmininkė Dalia Satkauskytė LRT sakė, kad premija „Nemuno“ redaktorei skiriama už žurnalo atnaujinimą ir atgaivinimą, tačiau ji taip pat sakė matanti būtinybę keisti premijos teikimo nuostatus.

Kultūros ministras Simonas Kairys sakė pasikliaujantis komisijos sprendimu, tačiau ji turėtų paaiškinti savo sprendimą ir argumentus.

E.Drungytė teigė, kad ne B.Savukyno sūnus įsteigė premiją ir paragino pateikti faktus dėl mestų kaltinimų, nes neatsimenanti, kad būtų viešumoje plūdusis.

„O jei premijas pradėsime teikti pagal bet kokius žmonių įsitikinimus ar pažiūras, tada įsirašome į Baltarusijos režimą“, – LRT sakė „Nemuno“ žurnalo redaktorė.

Broniaus Savukyno (1930–2008) vardo premija buvo įsteigta 2010 metais tuometinio Kultūros ministro Remigijaus Vilkaičio įsakymu. Ši premija skiriama publicistinių kūrinių autoriams, kultūros leidinių vyriausiesiems redaktoriams už lietuvių kalbos grynumo ir taisyklingumo puoselėjimą, humanistinių vertybių, analitinės minties ir intelektualinės kultūros skleidimą periodiniuose kultūros leidiniuose. Jos laureatais anksčiau yra tapę „Kultūros barai“ vyriausioji redaktorė, menotyrininkė Laima Kanopkienė, „Kultūros barai“ Dailės skyriaus redaktorius Kęstutis Šapoka, ilgametis žurnalo „Metai“ vyriausias redaktorius Danielius Mušinskas, ilgametis „Literatūra ir menas“ vyriausias redaktorius Kornelijus Platelis, prof. Almantas Liudas Samalavičius, rašytoja Aušra Marija Sluckaitė-Jurašienė, „Šiaurės Atėnų“ redaktorė, poetė Giedrė Kazlauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas