Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„BALTIC SMALL“ 2024: išskirtinis mažosios scenos festivalis Panevėžyje

Jau kitą savaitę Panevėžyje startuos kasmetinis teatro „Menas“ festivalis, kuriame dalyvaus teatrai iš visų Baltijos šalių. Teatras „Menas“ Lietuvos kultūriniame kontekste išsiskiria individualizuotu požiūriu į kiekvieną savo lankytoją – čia kiekvienas svečias pasitinkamas kaip draugas, jaukus ir artistiškas 116-uosius metus skaičiuojantis teatro pastatas sužavi savo aura vos tik žengus pro duris, čia nuolat vyksta parodos, ekskursijos, jaunimo studijos veiklos ir įvairūs kiti kultūriniai renginiai.
Teatras Menas
Teatras Menas / Pauliaus Židonio nuotr.

Tradicija tapęs festivalis „BALTIC SMALL“ 2024 m. spalio 1 d. kvies susitikti jau 3 kartą. Anksčiau festivalis vyko turėdamas kitą – kamerinių spektaklių festivalio vardą, tačiau bėgant metams išaugo iki tarptautinio lygmens.

Kasmet aktyviai plečiamas festivalio spektaklių repertuaras šiemet žiūrovus džiugins visų Baltijos šalių teatrų pasirodymais. Festivalio tikslas - užmegzti bei stiprinti kūrybines partnerystes su kaimyninėmis šalimis, pristatyti šiose šalyse vyraujančias scenos meno formas, temas ir tendencijas bei, žinoma, ugdyti ir plėsti miesto gyventojų bei svečių kultūrinį skonį.

Esu tikras, kad tiek patys pasirodymai, tiek mūsų teatras ir jo dvasia nepaliks nei vieno abejingo.

„Kasmet mūsų teatro organizuojamas festivalis jau tapo Panevėžio miesto neatsiejama kultūrinio gyvenimo dalimi – tad labai džiaugsimės, jei pas mus atvyks žmonės iš visos Lietuvos. Esu tikras, kad tiek patys pasirodymai, tiek mūsų teatras ir jo dvasia nepaliks nei vieno abejingo”, - sako teatro „Menas” direktorius Anupras Jucius.

Asmeninio arch. nuotr./A. Jucius
Asmeninio arch. nuotr./A. Jucius

Šiemet festivalyje išvysime teatrų pasirodymus, atvykusius ne tik iš kitų Lietuvos miestų, bet ir Latvijos bei Estijos, tad įkvėpimo ieškosime net šešiuose įspūdinguose pasirodymuose:

  • Festivalio atidarymas spalio 1 d. 18 val. Juozo Miltinio dramos teatro laboratorijoje Estijos kūrėjų bei atlikėjų Hanna Kritten Tangsoo ir Sigrid Savi spektaklis „Cowbody” / „Oho, čia tu!”;
  • Spalio 2 d. 18 val. „Taško teatro" monospektaklis, režisuotas Livijos Krivickaitės „Būti”;
  • Spalio 3 d. 13 val. „No shoes” teatro monospektaklis, režisuotas Ievos Jackevičiūtės „Dulkėti veidrodžiai“;
  • Spalio 4 d. 18 val. Oskaro Koršunovo teatro spektaklis, režisuotas Eglės Kižaitės „Pirk dramblį”;
  • Spalio 5 d. 18 val. Ģertrūdes ielas teātris pasirodymas, režisuotas Andrejs Jarovojs „Tai viskas, ką galime padaryti“;
  • Spalio 8 d. 13 val. uždarant 2024 m. festivalį išvysime Loretos Vaskovos teatro pristatomą spektaklį, režisuotą Loreta Vaskovskos „Lapkričio 20”.

Daugiau informacijos - www.teatrasmenas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas