Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržų pilyje atidaryta Sigutės Ach darbų paroda „Sparnuotai ir nerimtai“

Gruodžio 11 d. Biržų krašto muziejuje „Sėla“ dailininkė Sigutė Ach atidarė knygų iliustracijų parodą „Sparnuotai ir nerimtai“. Renginio metu menininkė rodė, kaip iš popieriaus pasigaminti angelus ir kartu su biržiečiais kūrė instaliaciją „Angelų sodas“.
Sigutė Ach
Sigutė Ach
 „Sparnuotai ir nerimtai“
„Sparnuotai ir nerimtai“

Ši paroda prisideda prie „Gerumo angelų akcijos“, kuria Sigutė Ach ir leidykla „Nieko rimto“ skatina mažinti masinį vartojimą, prisiminti tuos, kurie visus metus buvo šalia mūsų, ir pataria, kaip paprastai, bet nuoširdžiai pasveikinti artimuosius.

Parodoje „Sparnuotai ir nerimtai“ galima pamatyti dailininkės Sigutės Ach pieštas vaikiškų knygų iliustracijas. Menininkės darbai puošia leidyklos „Nieko rimto“ knygų puslapius, o jų gerbėjų galima rasti ne tik Lietuvoje, bet ir tokiose šalyse kaip JAV ar Japonija. Leidykla šią parodą paruošė keliavimui po Lietuvos bibliotekas ir kitus kultūros židinius. Prioritetas bus skiriamas regionams ir nuo didmiesčių nutolusiems rajonams.

 „Sparnuotai ir nerimtai“
„Sparnuotai ir nerimtai“

„Didžiųjų miestų gyventojai turi daugiau galimybių ir progų aplankyti įvairius kultūrinius renginius, o į regionus teatrai, parodos ir įvairūs meno projektai užsuka rečiau. Tačiau išskirtinių ir unikalių erdvių tokiems renginiams čia galima rasti su kaupu“, – sakė Sigutė Ach, kurios paroda „Sparnuotai ir nerimtai“ įsikūrė Biržų pilies kunigaikščių Radvilų reprezentaciniuose rūmuose. Menininkė pridūrė, kad po Naujųjų paroda gali keliauti į bet kurį kitą Lietuvos kampelį, tereikia kreiptis į leidyklą „Nieko rimto“. 

 „Sparnuotai ir nerimtai“
„Sparnuotai ir nerimtai“

Paklausta apie LRT laidoje „Labas rytas, Lietuva“ pradėtą „Gerumo angelų akciją“, Sigutė Ach teigė, kad artimuosius ir draugus galima pasveikinti ir paprastais, bet nuoširdžiais būdais. Todėl ji ragina iš popieriaus kirpti Gerumo angelus ir juos dovanoti tiems, „kieno akyse pamatėte, kad tai tinkama, laukiama, jei jaučiate, kad tam žmogui to reikia“. Būtent tokius Gerumo angelus kartu su biržiečiais dailininkė kūrė parodos atidarymo metu, o baigta instaliacija, pavadinimu „Angelų sodas“, tapo vienu iš parodos eksponatų. Tikslius lankstymo nurodymus ir angelo trafaretą visi norintys gali rasti ir nemokamai atsisiųsti iš leidyklos „Nieko rimto“ interneto svetainės.

Sigutė Ach taip pat ragina bent po vieną mažą angeliuką pasidaryti sau ir nešiotis jį vidinėje kišenėje – tam, kad šventinė gerumo nuotaika iš tiesų ateitų pas kiekvieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?