Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Electric Light Orchestra“ sukėlė lietuvišką smuikų bangą

Ne kartą per sporto varžybas matyta ir daryta žiūrovų banga ketvirtadienio vakarą įgavo naują pavidalą legendinės, jau ne pirmą kartą Lietuvoje koncertuojančios grupės „Electric Light Orchestra“ (ELO) koncerte „Utenos“ pramogų arenoje.
ELO koncertas Vilniuje
ELO koncertas Vilniuje (nuotraukos) / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Koncerto įkarštyje su garsiaisiais muzikantais koncertuodami Kauno simfoninio orkestro nariai nebegalėdami rimtai sėdėti ėmė šėlti ir sukėlė tikrą smuikų bei kitų instrumentų bangą. ELO vyrukai šypsojosi ir gyrė originalią lietuvišką bangą.

Pagyrų nusipelno ir patys koncerto kaltininkai – jie dar kartą parodė, kad su amžiumi energijos scenoje nemažėja, gal tik prakaito tenka išlieti daugiau. Nors užsienio žvaigždes apšildė lietuviška grupė „Arbata“, galbūt to net nereikėjo. Tikro garso puikiai pažįstamos ELO dainos iš karto užvedė publiką, o pasigirdus rokenrolams žiūrovų kojos ėmė trepsėti savaime.

Kiek vyresnė publika, užpildžiusi daugiau nei pusę „Utenos“ arenos salės, nostalgiškai sutiko pasiilgtus šlagerius. Skambant jaunystės baladėms, kitaip nei įprasta per šių laikų koncertus, į viršų kilo ne mobilieji telefonai, o tikros žiebtuvėlių liepsnos.

ELO muzikantai tarp dainų nedaugiažodžiavo, tačiau Vilniaus žiūrovams pasakė, kad labai džiaugiasi grįžę į Lietuvą. Įpusėjus koncertui nuo pakylos nulipo Kauno simfoniniam orkestrui dirigavęs maestro Louisas Clarkas ir pristatė ištikimiems gerbėjams jau pažįstamus grupės narius. Gausių plojimų pelnė iš Lenkijos kilęs ELO smuikininkas Mikas Kaminskis, žiūrovus dar kartą sužavėjęs savo mėlynojo smuiko valdymo meistriškumu.

Sušilę ir įkaitę ELO veteranai scenoje nuoširdžiai linksminosi – žiūrovams net teko išvysti neįprastą smuiko ir gitaros bruderšaftą. Skambant „Evil Woman“, „Strange magic“, „Sweet Talkin‘ Woman“, „Wild West Hero“ ir kitoms garsioms grupės dainoms, negalėdami išsėdėti žiūrovai šoko salės gale, o arčiau sėdintys grupės gerbėjai šūksniais ir emocingais plojimais dėkojo ELO už grąžintą jaunystę. Ar jos prisiminimus...

VIDEO: ELO- Sweet Talking Woman

„Electric Light Orchestra“ daina „Sweet Talkin‘ Woman“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas