Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Lietuvą iš Dubajaus sugrįžo „Vilnius City Opera“

Kol Dubajuje vykstančiame EXPO 2020 dar vis vilnija susižavėjimo aidas po „Vilnius City Operos“ ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro pasirodymo, paskutinioji menininkų delegacijos dalis sekmadienio vakarą pasiekė namus. Dar spalio 23 d. solistės Ieva Prudnikovaitė ir Lina Dambrauskaitė dalyvavo Europos dienai EXPO 2020 skirtame koncerte, kurį pradėjo Europos Parlamento viceprezidento kalba, iškilmingai pabrėžusi kultūros ir bendrystės svarbą šiuo sudėtingu pandemijos metu, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Į Lietuvą iš Dubajaus sugrįžo „Vilnius City Opera“
Į Lietuvą iš Dubajaus sugrįžo „Vilnius City Opera“ / Gabrieliaus Jauniškio nuotr.

Atlikėjų į koncertą stebėti atvyko ir Lietuvos paviljono EXPO 2020 atstovai, o užkulisiuose dirbęs personalas pasitiko su sveikinimais, – žinią apie įspūdingą penktadienio vakaro koncertą jiems perdavė Jubilee scenoje dirbę kolegos. Pasak organizatorių penktadienio VCO ir LVSO pasirodymą didžiausioje EXPO scenoje stebėjo virš 4000 žiūrovų. Tai – iki šiol gausiausias publikos kiekis susirinkęs Jubilee nuo pasaulinės parodos pradžios, prie jų dar reiktų pridėti ir nemažą būrį gyvai stebėjusių transliaciją internetu.

Plačiai pasklidęs garsas, žinios ir Dalios Ibelhauptaitės interviu pagrindiniame Dubajaus televizijos kanale palydėti ir sveikinimais iš Lietuvos, premjerė Ingrida Šimonytė, stebėjusi visą Gala koncertą įspūdžiais dalinosi Twiter‘yje:

„Šiandienos „Vilnius City Operos“ ir elektronikos meistrų pasirodymas EXPO 2020 yra geriausia šiuolaikinės Lietuvos kultūros reprezentacija: dinamiška, kupina eksperimentų ir kolaboracijų.“

Įspūdingais vakaro kadrais, kurio metu paskutinė Marijaus Adomaičio (Ten Walls) kūrino „Symphony“ dalis buvo ne tik palydėta plojimais, bet ir iškviesta bisui, pasidalinta ir Vyriausybės Facebook paskyroje.

Na, o dar prieš koncertą emocingu sveikinimu dalinosi ir britų virtuvės šefas Jamie Oliver:

„Labai didžiuojuosi savo brangia drauge Dalia Ibelhauptaitė, kuri pristatys savo elektroninės operos šou Dubajaus Expo 2020 su „Vilnius City Opera“.

Tai – trupė, kurią ji pati nuo nulio sukūrė prieš 15 metų. Ji neturėjo nieko, tik grupę jaunų labai talentingų žmonių, šiandien jau tapusių didžiulėmis tarptautinio operos pasaulio žvaigždėmis. Šis pasirodymas įrodo gigantišką pasiekimą, kuris gali būti įgyvendintas per didelį užsispyrimą, sunkų darbą ir tikėjimą menu. Galimybė būti pagrindinėmis vakaro žvaigždėmis didžiausioje Dubajaus scenoje yra tiesiog nuostabi. Labai didžiuojuosi ja ir visa jos komanda, su kuria turėjau malonumo susipažinti. <...>“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas